Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΗΤρόικα αποφασίζει για τα πάντα


Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, μίλησε σε εκδήλωση του βρετανικού πανεπιστημίου Imperial, μιλώντας με "ωμή" γλώσσα για την ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων, είπε πως η πρόσφατη ανάπτυξη της χώρας ήταν "πλαστή", ενώ σημείωσε πως "η Ελλάδα θ' αργήσει να επιστρέψει στις παλιές ένδοξες ημέρες".

Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι και επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, η χώρα δεν βρισκόταν σε αναοτυξιακή τροχιά, αλλά, μόνο, μεγέθυνσης.

"Δεν έχουμε αποφασίσει, ακόμα, αν ανήκουμε στην Ανατολή ή στη Δύση. Πρέπει όμως να αποφασίσουμε, αν θα γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος ή αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης. Η διεθνής κρίση του 2008 δεν συνδέεται με την Ελλάδα. Εμείς είμαστε ξεχωριστή περίπτωση", ανέφερε.

Επίσης, δήλωσε: "Από το Μάιο του 2010, η Ελλάδα τελεί υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Το δικαίωμα λήψης αποφάσεων ανήκει στην τρόικα".

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού έγιναν την Πέμπτη το βράδυ, σε εκδήλωση, του Imperial στην Αθήνα και μάλλον προκάλεσαν "αίσθηση" στους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: