Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα



Μαθητές διακρίθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών
Με χάλκινο μετάλλιο διακρίθηκε η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία από τις 10 έως τις 16 Απριλίου.

Η ελληνική συμμετοχή σημείωσε την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία στην Ευρώπη σε διαγωνισμό που αφορούσε γνώσεις σε μαθήματα φυσικών επιστημών, όπως φυσική χημεία και μαθηματικά αποσκοπώντας αφενός στην προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των εν λόγω επιστημών κι αφετέρου στην ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία.

Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 40 ομάδες από 20 χώρες και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία. Το ραντεβού των ευρωπαϊκών χωρών ανανεώθηκε για το 2012 όπου τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Λιθουανία. Στη χώρα μας η αντίστοιχη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το 2014.

Την κάλυψη των εξόδων για την πραγματοποίηση του ταξιδιού αλλά και δωρεάν broadband internet για 1 χρόνο προσέφερε στους μαθητές η WIND διευκολύνοντας έτσι την αποστολή αλλά και επιβραβεύοντάς τους για την νίκη τους αυτή.
Αναδημοσίευση από:www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: