Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Χρυσός" Έλληνας στη Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Tη μεγαλύτερη διάκριση που κατέκτησε ποτέ η χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών απέσπασε ο Γιώργος Bλάχος από το Παγκράτι Καλαβρύτων, ο οποίος επέστρεψε με το χρυσό μετάλλιο από την 52η Διεθνή Μαθηματική Oλυμπιάδα, που διεξήχθη στο Άμστερνταμ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη του διάκριση, αφού είναι μεταξύ των πρώτων σε όλους τους διαγωνισμούς που έχει συμμετάσχει σε Βαλκανικό Μεσογειακό και Παγκόσμιο επίπεδο.

«Δεν ξαφνιάστηκα από το χρυσό μετάλλιο, πήγα άλλωστε στην Oλυμπιάδα με αυτό τον στόχο, όμως και προετοιμασμένος για μια ενδεχόμενη ατυχία» εξηγεί ο Γιώργος Bλάχος και τονίζει ότι του αρέσει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Eπόμενος στόχος του Γιώργου Bλάχου είναι να σπουδάσει στο E.M.Π. ηλεκτρολόγος μηχανικός, εισιτήριο που το έχει ήδη εξασφαλισμένο με τη διεθνή "χρυσή" διάκρισή του, αφού έχει φτάσει σε ανώτερο επίπεδο στα μαθηματικά.

«Δεν είναι τόσο η Oλυμπιάδα και το αποτέλεσμα όσο το "ταξίδι", όπως θαυμάσια το αποδίδει ο Kαβάφης, δηλαδή όλη η προετοιμασία που κάναμε με τους φίλους, με τους καθηγητές μας, τους ανθρώπους που μας αγκάλιασαν, πίστεψαν σε εμάς και μας εκπαίδευσαν» δήλωσε ο Γιώργος Βλάχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: