Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Δυστυχώς , τον τελευταίο καιρό και ειδικά τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας να επιλύονται τηλεφωνικά, να αναρτώνται στο Διαδίκτυο αυτόματα, για ευνόητους βέβαια λόγους και κυρίως για προσωπική προβολή κάποιων.
Και στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε την ίδια λογική με τα έκτακτα Συμβούλια της Αράχοβας, του Στειρίου, τον αγώνα Διάθλου από την Κοινωφελή Επιχείρηση κλπ.
Η έκφραση ΔΥΣΤΥΧΩΣ αναφέρεται σε όλους εμάς τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που τα ονόματά τους δεν εμφανίζονται στο Διαδίκτυο χωρίς να παραγνωρίζουμε την ουσία και σπουδαιότητα των έκτακτων θεμάτων, καλούμαστε κάθε φορά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώνουμε και όχι να λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις.
ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ

Έχετε αφήσει απλήρωτους , ένα χρόνο και παραπάνω τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα.
Γίναμε γραφικοί, από τον Μάρτιο σε δύο συνεχόμενα Δ.Σ , να ζητάμε συνεχώς ενημέρωση και η απάντησή σας ήταν «Όλα καλά»
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
Με τελευταία εγκύκλιο στις 28/09/2011 το Υπουργείο Εσωτερικών, σας καλεί να επισπεύσετε την μισθοδοσία των εργαζομένων στο πρόγραμμα, γιατί το προσωπικό έχει κάνει πολλές θυσίες στην διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας με τους Δήμους.
Στο επόμενο Δ.Σ να μας γνωστοποιήσετε με παραστατικά εάν έχετε υποβάλλει
- Φάκελο για το νέο πρόγραμμα
- Εάν πληρώνετε τις ασφαλιστικές τους εισφορές
- Λίστες των εξυπηρετούμενων ατόμων
Αφήνετε απλήρωτους ανθρώπους που ζουν με ένα μισθό(σχολικός τροχονόμος Αντίκυρας, βοηθητικό προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς, καθαρίστριες) και προσλαμβάνετε ειδικούς συνεργάτες με υψηλούς μισθούς , και εάν κάνουμε λάθος να μας διορθώστε, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ, το ότι μόνο με αυτούς μπορείτε να συνεργάζεστε, και όπως είπατε είναι θέμα χημείας.
Η χημεία σας λείπει στη διοίκηση του Δήμου; Ή κάποια προσόντα;
Οι παιδικοί σταθμοί της Αράχοβας και Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου γιατί δεν λειτουργούν;
Γιατί ακριβώς δεν μεριμνήσατε εγκαίρως να προκηρύξετε τις απαιτούμενες θέσεις!!!!
Και επιτέλους κ. Δήμαρχε, δώστε τέλος στα σχόλια που κυκλοφορούν για τον κ. Νίκο Γεωργιάδη. Είναι δημοτικός υπάλληλος με ΦΕΚ 347/03-05-2010 του πρώην Δήμου Αράχοβας που μεταφέρθηκε από την πρώην ΔΕΤΠΑ Αράχοβας όπως μας είπατε.
Σήμερα σε ποια Δ/ση του Δήμου Δ.Α.Α υπηρετεί;
Πληρώνεται και πόσα παίρνει;
Πού είναι ασφαλισμένος;
Η Κοινωφελής Επιχείρηση μετά από δύο πρόχειρα συμβούλια με ανούσια θέματα ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!!
Για τα θέματα καθαριότητας, σας έχουμε επισημάνει αρκετές φορές την τραγικότητα της κατάστασης.
Όμως εσείς μας είπατε ότι « ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα και είναι νόμιμο να κάνει απευθείας αναθέσεις».
Η λογική σας είναι αυταρχική ,όπως την εκφράσατε και στην Αντίκυρα για την μεταφορά του νηπιαγωγείου, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ.
Όμως κ. Δήμαρχε δεν είναι νόμιμο και δεν είναι ηθικό να μοιράζετε λευκές επιταγές, σε συγγενείς και άλλους, χωρίς υπογεγραμμένες συμβάσεις για τον χρόνο και το ποσόν του έργου και στην αντίθετη περίπτωση να ζητάτε εθελοντισμό από δημοτικούς υπαλλήλους για συνοδεία της μεταφοράς των παιδιών του Στειρίου.
Η πραγματική αλήθεια, όσο και να κρυβόμαστε, είναι ότι ο εργολάβος καθαριότητας στην Παραλία Διστόμου δουλεύει με μηχανήματα του Δήμου, με προσωπικό του Δήμου από άλλες Δημοτικές Ενότητες και κάποιες νέες προσλήψεις.
Και όλα αυτά ο πρώην Δήμος Διστόμου τα κατάφερνε με τους υπάρχοντες υπαλλήλους καθαριότητας.
Τέλος ,θεωρώ τουλάχιστον αψυχολόγητη έως και κατευθυνόμενη, την τελευταία σας ενέργεια να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Λαμιέων κ. Κορωνιά που έχει εκλεγεί με την Ν.Δ , στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές.
Καταρρίψατε τον μύθο του ανεξάρτητου (τουλάχιστον για όσους σας πίστεψαν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές) ΥΦΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ την ψήφο τους , πήρατε τις εκλογές και το αξίωμα του Δημάρχου στον ιστορικό Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ



ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ.ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: