Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρότατες ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Δευτεροβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Νομού Βοιωτίας

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στα Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Νομού Βοιωτίας – όπως δυστυχώς και σε όλα σχεδόν τα σχολεία της χώρας- υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους.
 Συγκεκριμένα, και ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν 44 κενές οργανικές θέσεις και 15 κενές θέσεις μειωμένου ωραρίου.
 Συνέπεια της ανωτέρω περιγραφείσας κατάστασης είναι οι μαθητές να παρουσιάζουν σημαντικά κενά, τα οποία, σε περίπτωση μη άμεσης διευθέτησης του θέματος των καθηγητών, δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πρόοδο και το μέλλον των μαθητών.

Βαρύνουσας σημασίας είναι το ζήτημα για τους μαθητές της Β΄ και κυρίως της Γ΄ τάξης Λυκείου οι οποίοι θα κληθούν να εξεταστούν στα μαθήματα αυτά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπου δημιουργούνται ανισότητες σε σχέση με τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων της Ελλάδας τα οποία λειτουργούν κανονικά.
 Ειδικότερα, στον Νομό Βοιωτίας :
 o Στο Γενικό Λύκειο Αλιάρτου δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα των Κατευθύνσεων όσον αφορά τα μαθήματα της Χημείας και της Βιολογίας.
o Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στις τεχνικές ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου υπάρχουν 5 κενές θέσεις με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.
 Επίσης πολλά Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Βοιωτίας βρίσκονται υπό κατάληψη, όπως επί παραδείγματι το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς λόγω έλλειψης καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
 Επειδή εν έτει 2012 δεν επιτρέπεται να υπάρχει σχολείο το οποίο να αντιμετωπίζει τόσο σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, οι οποίες αναγκάζουν τους μαθητές να στραφούν στην ιδιωτική παιδεία, την στιγμή που οι οικονομικές δυνατότητες των περισσοτέρων οικογενειών είναι δραματικά περιορισμένες.
 Επειδή η παιδεία είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά και είναι απαράδεκτο να πέφτει «θύμα» των «προκρούστειων», μνημονιακών πολιτικών.
 Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
 - Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα με καθηγητές τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Βοιωτίας;
- Ποιες δράσεις θα αναλάβει για την κάλυψη των κενών και την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Αλιάρτου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου ;
 - Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρότατες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία ολόκληρης της χώρας, στον αντίποδα των αποτυχημένων, μνημονιακών πολιτικών ;
 Ο ερωτών βουλευτής
 Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: