Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κατεβάζει ρολά η χώρα – 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σε έκτακτες συνεδριάσεις οι δυο ομοσπονδίες αποφάσισαν να κλιμακώσουν των αγώνα κατά των μέτρων.
 Αποφάσισαν γενική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα Τρίτη και Τετάρτη 6 έως 7 Νοεμβρίου. Τα συνδικάτα ζητούν να μην ψηφισθούν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα, τα οποία κατατίθενται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράλληλα, έχουν προγραμματισθεί απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίο του 'Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

 Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνελεύσεων τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία - Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.
 Κατά των μέτρων τοποθετούνται και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ, η γγ της ΣΕΣ εκφράζει την οργή και την απογοήτευση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το νέο σκληρό πακέτο μέτρων και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην τα υιοθετήσει. Παράλληλα, προετοιμάζεται πανευρωπαϊκή απεργιακή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου.
 Ως τώρα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους συνδικαλιστικές ενώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ ανοιχτό ενδεχόμενο συμμετοχής έχουν αφήσει τα συνδικάτα της Γερμανίας και της Γαλλίας.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: