Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σημεία και τέρατα από την έρευνα του ΣΔΟΕ - Δημόσιος υπάλληλος με αδικαιολόγητες καταθέσεις 2,6 εκατ. ευρώ - Ανεπάγγελτος με περιουσία 6 εκατ. ευρώ

- Τουλάχιστον 17 επιχειρήσεις εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια ύψου 65 εκατομμυρίων ευρώ
 - 4 αγρότες στη Θήβα εντοπίστηκαν να έχουν λάβει εικονικά τιμολόγια 5.467.000 ευρώ
 - Γνωστός πλαστικός χειρουργός και οδοντίατρος δεν έκοβαν αποδείξεις για μεγάλα ποσά 
- Το ζήτημα που προκύπτει είναι εάν θα επιβληθούν πρόστιμα κι αν αυτά θα μπουν στα κρατικά ταμεία 
Απίστευτα και όμως αληθινά είναι όλα όσα αποκάλυψε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, την καταβολή ΦΠΑ και πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητων περιουσιακών στοιχείων.
 Αυτά που αποκαλύφθηκαν προκαλούν οργή τόσο για όλους αυτούς που ζημιώνουν το ελληνικό κράτος, αλλά και για το κράτος που δεν μπορεί να εντοπίσει όλους εκείνους τους φοροφυγάδες και βρίσκει την εύκολη λύση να κόβει μισθούς και συντάξεις.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκαν τέσσερις αγρότες στην περιοχή της Θήβας, οι οποίοι είχαν λάβει εικονικά τιμολόγια ύψους 5.467.000 ευρώ. Αυτή όμως η περίπτωση είναι τίποτα μπροστά στις 17 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια ύψους 65.000.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων είναι διαφημιστικές εταιρείες, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών, βιομηχανία ενδυμάτων, επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και μία κατασκευαστική επιχείρηση.
 Από τους ελέγχους επίσης εντοπίστηκαν 19 επιχειρήσεις στις οποίες καταλογίστηκαν παραβάσεις γιατί είχαν καταχωρήσει στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 21.600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι παραβάσεις αφορούν επιχείρηση οδικών μεταφορών, βιομηχανία ενδυμάτων, εργολάβο οικοδομών, επιχείρηση catering, επιχείρηση διακοσμήσεων και πρατήριο καυσίμων.
 Και ο κατάλογος των παραβάσεων δεν έχει τέλος.
Σε 6 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες εντοπίστηκαν παραβάσεις, γιατί δεν είχαν κανένα φορολογικό στοιχείο για συνολικά ποσά 5.500.000 ευρώ που όμως είχαν εισπράξει. Πρόκειται συγκεκριμένα, για έναν πλαστικό χειρούργο, έναν οδοντίατρο, ένα videoclub και τρεις επιχειρήσεις εμπορίας. Μία αρκετά γνωστή επιχείρηση κατασκευής κτιρίων και αγοραπωλησιών ακινήτων εντοπίστηκε ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ.
 Το πλέον εξωφρενικό όμως που αποκαλύφθηκε από την έρευνα του ΣΔΟΕ είναι πως άτομο που είναι ανεπάγγελτος διαπιστώθηκε ότι ασχολείται με εισαγωγές και παραγγελίες αυτοκινήτων, χωρίς να εκδίδει φορολογικά στοιχεία ύψους 5.500.000 ευρώ. Το πιο καλό σε αυτή την περίπτωση;
Ο ανεπάγγελτος αυτός άνθρωπος είχε αυξήσει την περιουσία του κατά 6.000.000 ευρώ.
 Τέλος, από τον έλεγχο εντοπίστηκε πως από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ένας δημόσιος υπάλληλος κάτοικος Βούλας παρά τις περικοπές στον δημόσιο τομέα, εκείνος διέθετε καταθέσεις 2.679.000 ευρώ, τις οποίες ωστόσο δεν μπορεί να δικαιολογήσει από πουθενά.
 Από όλες αυτές τις παραβάσεις είναι θέμα να υπάρξει ενημέρωση για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν και το μέγα ερώτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσο αυτά τα πρόστιμα θα μπουν στα κρατικά ταμεία.
 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: