Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Λιβαδειά: Νέα σπείρα διαρρηκτών στα χέρια της αστυνομίας

8 διαμερίσματα σε 20 μέρες είχαν διαρρήξει 4 αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας στη Λιβαδειά με λεία που αγγίζει τα... 25.000 ευρώ.
 Οι δράστες συνελήφθησαν τελικά μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που έδωσαν πολίτες στους αστυνομικούς.
Η εξιχνίαση είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες καθώς συνελήφθησαν και τα μέλη σπείρας που είχαν διαρρήξει άλλα 17 διαμερίσματα.
 Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

 Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που δρούσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας.
 Συνελήφθησαν, προχθές (05-11-2012) στη Λιβαδειά, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας (δύο 45χρονοι και δύο 31χρονοι), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
 Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον δεκαήμερο σε διάφορες συνοικίες της Λιβαδειάς. 
Αναλυτικότερα, την 05-11-2012 το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δράστες και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Χαρακτηριστικό ήταν ότι οι οδηγοί των οχημάτων αυτών, ανέπτυσσαν ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο προκλήσεως τροχαίου ατυχήματος, με σκοπό την αποφυγή οποιουδήποτε αστυνομικού ελέγχου.
 Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατάφεραν μετά από δυναμική επέμβαση και τις συντονισμένες οδηγίες του Κέντρου Άμεσης Δράσης Λιβαδειάς, να ακινητοποιήσουν αρχικά το πρώτο όχημα και στη συνέχεια, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λιβαδειάς και το δεύτερο, συλλαμβάνοντας τους τέσσερις δράστες. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα οχήματα και τους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (τρεις εργαλειοθήκες που περιλάμβαναν κατσαβίδια διαφόρων τύπων) και μία ηλεκτροσυγκόλληση
 • Ένα επαναφορτιζόμενο δρέπανο, αμφίδρομης κίνησης και ένα εύκαμπτο μεταλλικό σύρμα, κατάλληλα για την παραβίαση εισόδων οικιών
 • Ένα γάντι με ενσωματωμένο σφουγγάρι για την απορρόφηση θορύβων κατά την θραύση των κλειδαριών των οικιών
 • Εύπλαστο υλικό εντός νάιλον συσκευασίας, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την αποτύπωση ιχνών κλειδιών από τις εισόδους των οικιών, καθώς και μεγάλος αριθμός κλειδιών
 • Κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (196,5) ευρώ
 • Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και μικροαντικείμενα των δραστών
 Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον προ δεκαπενθημέρου εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, συνήθως πρωινές ώρες κατά τις οποίες οι ένοικοί τους απουσίαζαν. Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), οι δράστες επέλεγαν πολυκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς και αφού προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, στην συνέχεια εξακρίβωναν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων και όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, σπάζοντας τον ομφαλό τους και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, στη πόλη της Λιβαδειάς, που οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 26-10-2012 έως και 05-11-2012. Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, πλήθος κοσμημάτων που η αξία τους ξεπερνά τις (20.000) ευρώ, μικρά χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.
 Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό του ενός οχήματος οι δράστες είχαν εγκαταστήσει ηχητικό σύστημα (σειρήνα), που προσομοίαζε με αυτή που χρησιμοποιούν τα συμβατικά περιπολικά οχήματα. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (06-11-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (08-11-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς
.http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: