Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Kατόπιν του αριθ. πρωτ. 9050/29-10-2012 εγγράφου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας προς την Γενική Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός, ότι για την Βοιωτία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο σας «παράλληλη στήριξη» για 11 εμπερίστατους μαθητές και μαθήτριες σχολείων μας και δεν έχουν σταλεί ακόμη ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές καθηγητές για την κάλυψη των σχετικών παιδαγωγικών αναγκών των υπόψη παιδιών.
Το γεγονός ότι η Βοιωτία υπάγεται στον άξονα προτεραιότητας 3 και για τον λόγο αυτό δεν προσλαμβάνονται οι ενδεικνυόμενοι εκπαιδευτικοί, που θα παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες της «παράλληλης στήριξης», αποτελεί τελείως πλασματικό «άλλοθι», όπως πλασματική είναι και η καταγεγραμμένη στους αριθμούς ευμάρεια της περιοχής μας.

Το πλασματικό προσμετρούμενο ΑΕΠ της Βοιωτίας, ουδόλως αντιστοιχεί στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας που μαστίζουν τους πολίτες της, ιδιαίτερα σήμερα.
 Άλλωστε η κοινωνική ευαισθησία και η παροχή βασικών υπηρεσιών της πολιτείας προς μαθητές, με άκρως ιδιαίτερα προβλήματα, δεν ασκείται με δείκτες και λογιστικούς αριθμούς, αποτελεί επιβαλλόμενη υποχρέωση.
Η κοινωνική πρόνοια δεν αποτελεί απλώς παροχή ή «φιλανθρωπία», αλλά κοινωνικό δικαίωμα, ιδιαίτερα όταν αφορά σε ευαίσθητες ομάδες και μάλιστα σε παιδιά.
Για όλους αυτούς τους λόγους σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα τα όποια νομικά ή διαδικαστικά ζητήματα και να καλυφθούν τα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα των ειδικών αυτών ομάδων, με εξαιρετική φροντίδα και ισχυρή πολιτική βούληση, τότε και μόνον τότε, προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες για συνεκτική και δίκαιη κοινωνία, εξασφαλίζοντας ισότιμες συνθήκες και δυνατότητες για όλους τους πολίτες, όπως το δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: