Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ - Απειλούν με μπλόκα παντού οι αγρότες

Αποφασίζουν σήμερα Δευτέρα
 - Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση των αγροτών στον Πλαταμώνα
- Παρατάσσουν τα τρακτέρ στις βοηθητικές λωρίδες κατά μήκος της Εθνικής - Αποφασισμένοι να "παραλύσουν" με μπλόκα ολόκληρο το εθνικό δίκτυο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους
- Προγραμματισμένες συναντήσεις τη Δευτέρα με Βενιζέλο, Κουβέλη και Τσίπρα
- Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας.
 Ο Βαγγελης Μπούτας μιλώντας στο NewsIt τόνισε πως οι αγρότες σκοπεύουν να παρατάξουν από τη Δευτέρα τα τρακτέρ στις βοηθητικές λωρίδες κατα μήκος του εθνικού δικτύου. Τα συμβολικά μπλόκα θα στηθούν στον Κόμβο της Κουλούρας, στον Κόμβο Νίκαιας, στην Αργολίδα, σε κατά τόπους επαρχιακές οδούς αλλά και στην Κρήτη.

 Αν όμως μετά τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και την πολιτική ηγεσία, δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, οι αγρότες σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με μπλόκα σε ολόκληρη την επικράτεια. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, που επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
 «Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ.Λιλιόπουλος.
Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως είπε ο κ. Λιλιόπουλος. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. «Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς.
Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.
 Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: