Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μαύρη τρύπα 400 εκατ ευρώ στα κρατικά ταμεία από την πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου


- 75% με 80% η μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με το 2011
- Άμεση μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν αγορά και καταναλωτές
- Πρόταση να πέσει η τιμή πώλησης στα επίπεδα του 2010, δηλαδή στα 0.88 ευρώ το λίτρο
- Τι λέει στο Newsit o Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ελλάδας Δραματική πτώση καταγράφεται στις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Και ο κόσμος ξεπαγιάζει και το δημόσιο ταμείο είναι μείον.
 Ηδη καταγράφεται μαύρη τρύπα στα κρατικά ταμεία που υπολογίζεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ από την Ένωση Βενζινοπωλών Ελλάδας.
Το θέμα έχει προκαλέσει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς βλέπει πως δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει το στόχο των εσόδων που είχε προϋπολογίσει από τις πωλήσεις του πετρελαίου. Η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική και τα στοιχεία δείχνουν 75% με 80% πτώση στην κατανάλωση το τρίμηνο Οκτώβριος- Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2012 σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 κατά το οποίο ούτως η άλλως υπήρχε μειωμένη κατανάλωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Όπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης «εμείς τα λέγαμε από τον Αύγουστο του 2011 και μας έλεγαν γραφικούς. Δυστυχώς οι προβλέψεις μας επαληθεύονται με τον πιο τραγικό τρόπο. Και ο κόσμος ξεπαγιάζει και εμείς δεν έχουμε δουλειά και τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και το περιβάλλον ρυπαίνεται καθώς οι καταναλωτές καίνε τζάκια και ξυλόσομπες όπως πριν 40 χρόνια.
 Προτείνουμε άμεσα, χτες, να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2010 και άρα ο καταναλωτής να αγοράζει με τιμή 0,88 με 0,90 ευρώ το λίτρο. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να πατάξουν το λαθρεμπόριο καυσίμων και να την πληρώνει ο κόσμος. Η κατάσταση είναι τραγική» είπε τέλος ο κύριος Κιούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: