Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η τραγική ιστορία ενός επτάχρονου

Στο σπίτι του θα επιστρέψει το 7χρονο αγοράκι που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του που είναι δικαστής και υπηρετεί στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης.
 Η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης που κλήθηκε να αποφασίσει για την τύχη του ανήλικου αγοριού εκτίμησε ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς.
 Έτσι, ο 7χρονος θα επιστρέψει κανονικά στο σπίτι του, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".
 Η υπόθεση ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν ο 37χρονος πρωτοδίκης για άγνωστο λόγο ξυλοκόπησε τον 7χρονο γιο του και τον έβγαλε για τιμωρία έξω από το σπίτι, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 Το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας που είναι επίσης δικαστής. Το μικρό αγοράκι βρέθηκε ώρες αργότερα, περιπλανώμενο, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, όπου, προφανώς, σκόπευε να πάει στη γιαγιά του που διαμένει εκεί.
 Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έφερε σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο και εμβρόντητοι άκουσαν από τα χείλη του παιδιού ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του. Ο τελευταίος συνελήφθη από αστυνομικούς και παραδέχθηκε τις πράξεις του.
Κατόπιν οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, όπου όμως αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη, καθώς, λόγω της ιδιότητάς του, εμπίπτει σε ειδική δωσιδικία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του πρωτοδίκη θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Εφετών.
 Για την περίπτωση ενημερώθηκε η εισαγγελέας ανηλίκων Μαρία Κωστίδου, η οποία κλήθηκε να αποφασίσει εάν έπρεπε να αφαιρέσει ή όχι την επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς του. Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και τις εκθέσεις που συνέταξαν οι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", αποφάσισε την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι και στους γονείς του.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία Αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: