Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο Παπανδρέου εξέταζε την έξοδο από το ευρώ

Γ.Παπανδρέου:
Ναι εξετάσαμε την έξοδο από το ευρώ
 Παραδοχή που σοκάρει από τον πρώην πρωθυπουργό, που επιβεβαίωσε τον πρώην συνεργάτη του Ρίτσαρντ Πάρκερ.
 Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα «εξέτασε σοβαρά» το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ προχώρησε ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009 έως το 2011, Ρίτσαρντ Πάρκερ.
 Σε συνέντευξη του στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο καθηγητής οικονομικών του Χάρβαρντ είπε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εξέτασε την προοπτική να βγει από το κοινό νόμισμα σε βάθος ακόμη και στα αρχικά στάδια της κρίσης.
 Ωστόσο, αποκάλυψε ότι τελικά η ελληνική κυβέρνηση απέκλεισε αυτή την επιλογή με βάση οικονομικούς λόγους. «Πραγματικά συζητήσαμε τα πάντα.
Όλες οι επιλογές ήταν πάνω στο τραπέζι. (Tο ερώτημα έξοδου από το ευρώ) εξετάστηκε σοβαρά» είπε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Πάρκερ.
 Ο καθηγητής Οικονομικών είπε ότι τα δύο ισχυρά υπουργεία της Ελλάδας – του Τουρισμού και της Ναυτιλίας- δεν θα κατάφερναν να ανταποκριθούν όπως αναμενόταν στην υποτίμηση.
 Έτσι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Πάρκερ, προσκάλεσε οικονομολόγους που είναι γνώστες τέτοιων επεισοδίων- ανάμεσα τους και Αργεντινούς ειδικούς που είχαν γίνει μάρτυρες της υποτίμησης της χώρας τους- και συμπέρανε ότι μία τέτοια κίνηση δεν θα ωφελούσε την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: