Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τα ENOIKIAZETAI στη Στοά Αττάλου και το Καλλιμάρμαρο.

Του Λάκη Μπέλλου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η Στοά του Αττάλου, αρχαία αγορά των Αθηνών, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, για γιγάντωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.
 Διατίθεται για γάμους, βαφτίσεις, μπάρμπεκιου πάρτι, ονομαστικές εορτές και ρέιβ πάρτι.
 Η Στοά του Αττάλου βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, περίπου 250 μ. ανατολικά του Δίπυλου και 500 μέτρα από το ρεστοράν «Το Κουτί». Παζάρι κοσμημάτων απέξω.
 Δωρικού και στουρναρικού ρυθμού, εγκαινιάστηκε υπό του Αντωνίου Σαμαρά το 159 π.Χ. Αποτελούσε το μεγαλύτερο αυθαίρετο εμπορικό κέντρο της αρχαιότητας πριν και από το Mall. Τιμή ό,τι προαιρείσθε για τη σωτηρία της χώρας.

 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το Παναθηναϊκό Στάδιο, γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο, λόγω εκποίησης της χώρας.
Κάντε τον γάμο σας με 100.000 θεατές και κουμπάρο τον Σπύρο Λούη. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για την τέλεση μέρους των Παναθηναίων προς τιμήν της θεάς Αθηνάς και τώρα για τον τερματισμό του μαραθώνιου δρόμου από τον Γεώργιο Παπανδρέου.
 Κτισμένο ανάμεσα στους λόφους του Αγρα και Αρδηττού, στους οποίους κάνει τζόγκινγκ ο Νίκος Αλέφαντος.
 Το 1896 διεξήχθησαν εκεί οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και το 2004 ο τερματισμός του μαραθώνιου δρόμου και ο τερματισμός της Ελλάδας. Δυνατότητα ενοικιάσεως Ολυμπιακής Φλόγας για τις δεξιώσεις σας και απευθείας μετάδοση από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τον Νίκο Τσώνη.
 Επίσης στο στάδιο αυτό διοργανώθηκε για κάποια χρόνια και η Ολυμπιάδα Τραγουδιού από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, η οποία διακόπηκε. Έγινε στον χώρο ο τελικός μπάσκετ ΑΕΚ-Σλάβια σε μνημειώδη περιγραφή Βασίλη Γεωργίου και πρόκειται να διεξαχθεί ο τελικός Τσάμπιονς Λιγκ Ολυμπιακού-Ρεάλ Μαδρίτης. Ο χώρος ενοικιάζεται και για συγκρούσεις ΜΑΤ-αναρχικών.
 Θέα απεριόριστη όταν δεν έχει αιθαλομίχλη.
 Δωρεάν wi-fi. Τηλέφωνο στο Μαξίμου, ώρες εργασίας Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: