Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η παράσταση έλαβε τέλος...

από τον Σωκράτη Τσουμελέκα
Άν πραγματικά, ο σκοπός των παρελάσεων, ως μέρος των δρώμενων των εορταστικών εκδηλώσεων, είναι η απόδοση τιμών στους ήρωες της πατρίδας, νεκρούς ή ζωντανούς, και η ενίσχυση του... φρονήματος, όπως αναφέρεται στα κείμενα των σχετικών πρωτοκόλλων και υπηρεσιακών εγκυκλίων, γιατί αυτές πρέπει να γίνονται, ενώπιον των εκάστοτε εκπροσώπων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών αρχών και δημοσίων υπηρεσιών και όχι ενώπιον εκείνων που τις δικαιούνται;
 Εκπροσωπούν, οι εκάστοτε οριζόμενοι επίσημοι, τους νεκρούς ήρωες και τους ζωντανούς αγωνιστές
 Μια τέτοια επίκληση είναι αδιανόητη για τους νεκρούς ήρωες, γιατί βεβηλώνει τη μνήμη τους και παράλογη για ζωντανούς αγωνιστές, αφού η μη προσωπική τους παρουσία καθιστά περιττή κάθε εκπροσώπηση.

 Ποιες στ’ αλήθεια τιμές..!! αποδίδονται, στους νεκρούς ήρωες και ζωντανούς αγωνιστές αναπήρους πολέμου, με την παρέλαση προ του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν μπροστά από το μνημείο, φωλιάζουν οι εξέδρες των επισήμων, σύμβολα υπεροψίας, από όπου οι « επίσημοι » θα δεχτούν τιμές που δικαιούνται αποκλειστικά οι ήρωες, που συμβολίζει και εκπροσωπεί η νεκρή φιγούρα του μνημείου πίσω τους και οι επιζώντες ανάπηροι πολέμου, που το πρωτόκολλο τοποθετεί απέναντι τους χαμηλότερα..., και υποκριτικά θα χαιρετήσουν στο τέλος της παρέλασης…
 Η παράσταση έλαβε τέλος.
Υποκρισία υπεροψία και εγκλωβισμός της υπέρτατης απόδοσης , απουσία κοινού , καθίσταται τελετή διακωμώδησης του λαμπρού παρελθόντος.
Αστράτευτοι εξουσιαστές, ενίοτε οπαδοί προδοτικών αποφάσεων, τέρπονται από τελετές που δεν τους αρμόζουν ως άκαπνοι αρχιστράτηγοι σε επιχειρήσεις μειοδοσίας και πειθαναγκασμού.
 Η συνέχιση της αστυνομοκρατίας στους χώρους των παρελάσεων ,τις καθιστά άνευ ουσίας αφού έχουν μεταλλαχθεί σε ανούσιες τελετές για ολιγάρχες παρεκκλίνουσες του σκοπού της ενίσχυσης του Εθνικού φρονήματος του ΛΑΟΥ.
 Η αποδοχή τους υλοποιείτε με την από κοινού τέρψη της παρελαύνουσας δύναμης, των επίλεκτων τέκνων μας, σε αγαστή αλληλοεκτίμηση αρχόντων και λαού, Η ανυπαρξία της σε υπέρτατο βαθμό δημιουργεί προβληματισμούς απαντητούς στους εκτός φυλασσόμενου χώρου τελετής, με την συνύπαρξη μερίδας των με την μάζα και αναπάντητους στον χώρο του Συντάγματος. 
Ο νοών νοείτο
 soknew.blogspot.gr
Αναδημοσίευση από: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: