Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Φωτογραφίες από το 25ο Καρναβάλι Αντίκυρας 2014

Γλέντι και εντυπωσιακό θέαμα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.


Στην Αντίκυρα, ο καιρός στάθηκε τελικά «σύμμαχος» του καρναβαλιού και έδωσε την ευκαιρία σε 300 περίπου καρναβαλιστές να παρελάσουν, προσφέροντας γέλιο και κέφι, που διήρκησε πάνω από δυόμιση ώρες, σε χιλιάδες θεατές.
Τα εντυπωσιακά άρματα, οι συμμετέχοντες και πολλοί επισκέπτες καθ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων ξεφάντωσαν και ξέφυγαν από την καθημερινότητα. Οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα όμορφο θέαμα με επίκαιρα και καυστικά θέματα σατιρίζοντας την πολιτική, το μνημόνιο, την τρόικα και την οικονομία, παράλληλα έδωσαν και την νότα αισιοδοξίας αλλά και κεφιού. Τα παιδιά με τα καρτούν θέματα αλλά και άλλα βγαλμένα από την ιστορία της αρχαίας Αντίκυρας και της Ελλάδας.
Στις 4 το απόγευμα έκαναν την εμφάνισή τους οι κουδουναραίοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου, με τις προβιές, τα κουδούνια και τις μαγκούρες τους. Τραγούδησαν τα αποκριάτικα πιπεράτα σατυρικά τραγούδια τους και κατόπι ακολούθησαν τα πρώτα άρματα πλαισιωμένα από παιδιά, νέους και νέες, που έδωσαν χρώμα και αποτέλεσαν την «ψυχή» του καρναβαλιού.
Ο παιδικός σταθμός Διστόμου, το Νηπιαγωγείο Αντίκυρας, τα Δημοτικά σχολεία Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών, το Γυμνάσιο Αντίκυρας, το Λύκειο Άσπρων Σπιτιών το Γυμνάσιο Αράχωβας αλλά και η Λέσχη Αυτοκινούμενων αποτέλεσαν τα πεζοπόρα τμήματα. Στο τέλος το κλείσιμο ήταν πάλι εντυπωσιακό με το παραδοσιακό γαϊτανάκι (από το χορευτικό σύλλογο Κυριακίου "τα μανουσάκια").
Παρόν ο Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας, ο Αντιδήμαρχος Αντίκυρας Γιάννης Μίχος, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Αντίκυρας, Μελέτης Ταμπίτσικας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
 Στην συνέχεια, παραδόθηκε στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα έδωσαν λάμψη στην τελευταία καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον Αντικυριώτικο ουρανό.
Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία, η φωτιά στην πλατεία και το κυνήγι του «κρυμμένου θησαυρού» που βρέθηκε τελικά την Κυριακή το βράδυ.

 Οι κουδουναραίοι
















                                        Οι αρλεκίνοι
Η βασίλισσα των λουλουδιών 
Η κοκκινοσκουφίτσα (Νηπιαγωγείο Αντίκυρας)
Θες γάλα;
Disney
Popay
Λέσχη Αυτοκινούμενων 
Επιμήκυνση του χρέους
Κλαρινογαμπροί
Αντικυρέας
25α γεννέθλια
Βασίλισσες

Δεν υπάρχουν σχόλια: