Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Με πονηριά ξεπέρασε τη γραφειοκρατία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μια ιστορία κλασικής ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας διηγήθηκε την Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος...
Σε συνέντευξη που παραχώρησε, εξήγησε πως κατάφερε να ξεπεράσει με «πονηριά» -όπως είπε- τα εμπόδια για να φτιάξει ένα γηροκομείο σε μια έκταση στο Βαρνάβα Αττικής, όπου επιτρέπονται μόνο επαύλεις και αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στo Mega το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε ότι παραχωρήθηκε στην Αρχιεπισκοπή μία έκταση 160 στρεμμάτων στον Βαρνάβα και πως ο στόχος ήταν να κατασκευαστεί εκεί ένα γηροκομείο.



Τα προβλήματα άρχισαν όταν τελείωσε η μελέτη για το ίδρυμα και η Εκκλησία επιχείρησε να λάβει άδεια για να ξεκινήσει τις εργασίες. Όπως διαπιστώθηκε, στην περιοχή οι χρήσεις γης επιτρέπουν μόνο βίλες και αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Όπως διηγείται ο Αρχιεπίσκοπος, προσπάθησε επί τρία χρόνια, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος να λύσει το θέμα. Παρά τις υποσχέσεις που έλαβε ότι θα άλλαζε η χρήση γης, προκειμένου να επιτραπεί η κατασκευή ιδρύματος, ο κ. Ιερώνυμος δεν κατάφερε κάτι.

«Κοιτάξτε την πονηριά του Αρχιεπισκόπου» σημείωσε και με αφοπλιστικό τρόπο παραδέχθηκε: «Είπα λοιπόν ότι θα κάνω την έπαυλη του Αρχιεπισκόπου και πήρα την άδεια. Τώρα τελειώνουν τα μπετά. Όταν τελειώσει, θα πω ότι επειδή έχει υγρασία και δεν μου αρέσει το περιβάλλον, θα το δώσω στους γέρους να μείνουν εδώ, ως φιλοξενούμενοι».

Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι αν και εξωτερικά το κτίσμα μοιάζει με έπαυλη, εσωτερικά έχει σχεδιασμό γηροκομείου. Ανακοίνωσε, δε, ότι εκεί θα φιλοξενηθούν 30 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: