Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Βρέθηκε το αρχείο των γερμανικών αποζημιώσεων

Το αρχείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που αναζητούσε η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εστάλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην αποκάλυψη ότι βρέθηκε το αρχείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που αναζητούσε η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών σε τοποθέτηση του στη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο Φίλιππος Σαχινίδης οι δερματόδετοι φάκελοι που περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό απόφασης και ποσά που επιδικάστηκαν σε Έλληνες ως αποζημίωση για όσα υπέστησαν από τα ναζιστικά στρατεύματα στην κατοχή βρέθηκαν στη Διεύθυνση Δ25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου και έστειλε αντίγραφο του αρχείου προκειμένου να πάρουν τα μέλη της επιτροπής μία μικρή «εικόνα» για το αρχείο.

«Περιλαμβάνει δηλαδή ποιους το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά από δικαστικές τελεσίδικες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 ανέλαβε να αποζημιώσει με βάση κάποια χρήματα που δόθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Φίλιππος Σαχινίδης και ξεκαθάρισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό.

ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: