Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ​​…ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δεν είναι μόνο… ότι δημοπρατείται αύριο το κύπελλο του μαραθωνιοδρόμου Σπύρου Λούη με τιμή εκκίνησης τις 160.000 Αγγλικές Λίρες από τον οίκο Κρίστις εθνικά απαράδεκτο γεγονός για την χώρα μας, αλλά έχουμε και το Γερουλάνο να δηλώνει ότι: «το κύπελλο του Σπύρου Λούη δεν αποτελεί έργο Εθνικής κληρονομιάς»!
Επομένως… το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά τους απογόνους και κατόχους του επάθλου ώστε να γίνει εθνικό κτήμα!
Μαθαίνουμε όμως ότι… ο Δήμος Αμαρουσίου
θα είναι παρών στην αυριανή δημοπρασία. Με την ευχή να φέρει πίσω ένα έπαθλο που δεν ανήκει μόνο στο Δήμο που γεννήθηκε ο Σπύρος Λούης, αλλά και στον τόπο που δόξασε με την νίκη του στο πιο επίπονο και ιστορικό άθλημα της κλασικής απόστασης του Μαραθωνίου!
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν… ότι και ο όμιλος Λάτση ενδιαφέρθηκε να χρηματοδοτήσει κατά 300.000 ευρώ την επιστροφή του κυπέλλου στην χώρα μας για να μην βρεθεί σε ξένα χέρια!
Σημαντική είναι… και η παρέμβαση του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη και πολιτευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών ο όποιος δήλωσε ότι «Αποτελεί κατά την προσωπική μου άποψη και εκτίμηση ηχηρό ράπισμα και προσβολή για την Ελλάδα και τους φορείς πρωτίστως, του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος οδήγησε τους απογόνους του νικητή του Μαραθωνίου της Αθήνας, στην απόφασή τους να δώσουν στον Διεθνή Οίκο, τα δικαιώματα δημοπράτησης του περίφημου και για την καλλιτεχνική του αξία κυπέλλου». και συμπλήρωσε εν όψι και προεκλογικής περιόδου:
«Η Ελλάδα που δεν είναι σε θέση να διαφυλάξει το πολιτιστικό της έργο και την αρχαία κληρονομιά, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε με τις κλοπές στην εθνική μας Πινακοθήκη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ολυμπία τώρα δεν μπορεί να δαπανήσει ποσό της τάξεως 150 – 200.000 ευρώ, ώστε ένα ιστορικό αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς να παραμείνει σε ελληνικό Μουσείο»!
Το κύπελλο… πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να μείνει στην Ελλάδα αφού κανένα οικονομικό αντάλλαγμα δεν αποτιμά την αξία του λέμε εμείς…
Για να δούμε…όσο για το κύριο Γερουλάνο εκτίθεται ανεπανόρθωτα συνεχώς ΝΤΡΟΠΗ !
Σας ευχαριστώ…
Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: