Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι Έλληνες επιχειρηματίες στηρίζουν το «Επιμένων Ελληνικά»

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, ένας ιστορικός οργανισμός «Επιμένων Ελληνικά», επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες, για την σωτηρία των δικών μας «παιδιών», των δικών μας προϊόντων, των δικών μας αγαθών.

Η Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» την Τρίτη 3 Απριλίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, κατάμεστη από 600 καλεσμένους οι οποίοι υποδέχθηκαν τις ομιλίες εμβληματικών μορφών της Ελληνικής ιστορίας.

Ο Μανώλης Γλέζος, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Βούλα Πατουλίδου, χαιρέτισαν την προσπάθεια του οργανισμού, με λόγια που δημιούργησαν τεράστια συγκινησιακή φόρτιση στην αίθουσα, καθώς στην κεντρική γιγαντοοθόνη, το κοινό παρακολουθούσε στιγμές από την ζωή των «ζωντανών θρύλων» της χώρας.



Για «την δική μας οικογένεια», την οικογένεια του Gt Tsangarakis Group, μοναδική στιγμή όταν ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος, κάλεσε στο πόντιουμ τον Γιώργο Τσαγκαράκη. Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της προσπάθειας επιβίωσης του Έλληνα, Αλεξανδρινής καταγωγής, επιχειρηματία ο οποίος 11 χρονών, ορφανός και από τους δύο γονείς ξεκινάει τον αγώνα επιβίωσης. Σήμερα, εντελώς αυτοδημιούργητος, διοικεί 12 επιχειρήσεις, διατηρεί την «καρδιά» των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην χώρα μας, επιμένοντας να δηλώνει ότι αν δεν ήταν Έλληνας… θα ήθελε να είναι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Συγκινημένος εξαιρετικά, αναφέρθηκε, στο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, «αν η Ελλάδα καταστραφεί, αρκεί μια ελιά, ένα κλίμα και μια βάρκα για να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Γιώργος Τσαγκαράκης χειροκροτήθηκε από το κοινό, γιατί δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την σύζυγό του Μαίρη και τα τρία του παιδιά για την δύναμη που με την παρουσία τους, δίνουν στον ίδιον για να συνεχίζει να επιχειρεί, ακόμη και σε αυτές τις εξαιρετικά ασφυκτικές οικονομικοκοινωνικές συνθήκες.

Παρόντες, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, διαμορφωτές κοινής γνώμης, συνθέτες, ολυμπιονίκες, πολιτικοί, διανοούμενοι, σκηνοθέτες.

Η σπίθα άναψε, μια στιγμή, που η ανάγκη να νοιώσουμε αξιοπρεπείς ως Έλληνες, είναι περισσότερο από ανάγκη.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ότι πριν 28 χρόνια την κίνηση αυτή την είχε ξεκινήσει ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Φρέντυ Γερμανός, ο Αντρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, ο Αντώνης Τρίτσης. Το όραμα εκείνων συνεχίζεται σήμερα και εμείς είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε ως όμιλος αυτή την μεγάλη Ελληνική προσπάθεια.

Οικοδεσπότες της βραδιάς : Οι δημοσιογράφοι Σπύρος Χαριτάτος και Ευανθία Τασοπούλου.

Τους σκοπούς και τις ενέργειες του οργανισμού παρουσίασαν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Προώθησης των Ελληνικών προϊόντων (ΣΠΕΠ) Κωνσταντίνος Νικόλτσιος και Απόστολος Φορλίδας.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: