Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ποιος Έλληνας έπαιξε στον στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ;

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ και αποτελεί την πιο χαρακτηριστική σειρά που προβάλλεται κάθε χρόνο το Πάσχα.

Στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» πρωταγωνίστησαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου όπως ο Άντονι Κουίν, η Αν Μπάνκροφτ, ο Έρνεστ Μποργκνάιν και η Ολίβια Χάσεϊ. Όμως στην μεγάλη αυτή παραγωγή πρωταγωνίστησε και ένας σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός.


Τον ρόλο του Ιωσήφ λοιπόν τον έκανε ο γνωστός σε όλους και ταλαντούχος Γιώργος Βογιατζής. Ο ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σειρές αλλά έχει συνεργαστεί και με αρκετούς Ιταλούς σκηνοθέτες. Εκτός από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» έχει παίξει και στα: Gulia e Gulia, L' inverno και Cuore di mamma.
Ο Γιώργος Βογιατζής κέρδισε αυτό το ρόλο, έχοντας κάνει την ταινία «Χρόνια της Φωτιάς» στις Κάννες το 1975, η οποία πήρε Χρυσό Φοίνικα.


Ο Ρόμπερτ Πάουελ, το «πρόσωπο» που έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος κινηματογραφικά με το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού ούτε πέθανε ούτε τρελλάθηκε όπως πολλοί φαντασιόπληκτοι ισχυρίστηκαν.

Ο 68χρονος πια ηθοποιός που γεννήθηκε στη Βόρεια Αγγλία, είχε ενσαρκώσει τόσο έντονα τη φιγούρα του Ιησού που κανένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ δεν τόλμησε να του δώσει κάποιον πιο γήινο ρόλο.

Έτσι, από τότε μέχρι και σήμερα έχει αφοσιωθεί στο θέατρο ενώ έχει δύο παιδιά έναν γιο και μία κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: