Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Για 544.000 πουλήθηκε το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι απέκτησε σε δημοπρασία του οίκου Christies το ιστορικό Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη. Όπως έγινε γνωστό, το Κύπελλο κατακυρώθηκε στο Ίδρυμα έναντι 450 χιλ. λιρών (544 χιλ. ευρώ), με τιμή εκκίνησης τα 140 χιλ. ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα γνωστοποιεί ότι θα μοιραστεί το Κύπελλο με τον ελληνικό λαό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015. Στο μεταξύ, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το Ίδρυμα θα ερευνήσει την εύρεση κατάλληλης προσωρινής θέσης για την έκθεσή του στο κοινό.

«Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο που σχεδίασε ο Michel Bréal για το Νικητή του Μαραθωνίου στους Πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας. Ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος.
Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: