Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο δύο νέα τέλη για απορρίμματα και απόβληταΤα εν λόγω τέλη, θα εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ
Την επιβολή δύο νέων ειδικών τελών, για τα οικιακά απορρίμματα και τα υγρά απόβλητα, μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση.

Τα εν λόγω τέλη, θα εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, αντιστοίχως, ενώ για την επιβολή τους, η κυβέρνηση θα επικαλεστεί τις σοβαρές δυσλειτουργίες διαχείρισης των συγκεκριμένων αποβλήτων και την αναγκαιότητα υλοποίησης συγκεκριμένων έργων.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οικιακά απορρίμματα και την αναγκαιότητα του ειδικού τέλους (η επιβολή του οποίου μελετάται από εξαμήνου), η κυβέρνηση θα επικαλεστεί και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που θα κληθούμε να καταβάλουμε, ως πρόστιμα, για την συνέχιση της λειτουργίας των χιλιάδων παράνομων χωματερών.

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», όμως, υποστηρίζουν, ότι η επιβολή του ειδικού τέλους στα απορρίμματα, γίνεται για να δοθεί η διαχείρισή τους, στους ιδιώτες, απαλλαγμένη από τα σχετικά βάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: