Συνολικές προβολές σελίδας
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011
Κατά του καρκίνου το μπρόκολο
Όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα, αν καρυκεύσετε το μπρόκολο που μαγειρεύετε, αυτό που σίγουρα θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε την αντικαρκινική του δράση.
Αν πάλι το «παραμαγειρέψετε», αντί απλώς να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφονται οι προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.
Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε», αν προσθέσετε καρυκεύματα, όπως το χρένο, ή ιαπωνικά μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.
Καθηγήτρια-διατροφολόγος, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι, όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό, αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.
Πηγή: iatronet.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου