Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Γιά 20η χρονιά θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία στον βράχο του Αγίου Ισιδώρου.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το 2013.
 Τη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία, κατέλαβε και φέτος η Ελλάδα, ανάμεσα σε 49 χώρες του πλανήτη, με 393 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες, στις οποίες θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία».
 Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.103 ακτές και 626 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
 Στην ΒΟΙΩΤΙΑ σε δύο παραλίες θα κυματίζει το διεθνές σύμβολο ποιότητας για οργανωμένες ακτές, στον Δήμο Διστόμου- Αράχωβας-Αντίκυρας στον Άγιο Ισίδωρο και στον Δήμος Τανάγρας στη Πλάκα Δηλεσίου.
Είναι μεγάλη επιτυχία για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη τόσο της Αντίκυρας αλλά και του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας. Είναι ταυτόχρονα επιβράβευση της πολύχρονης συντονισμένης προσπάθειας της Κοινοτικής Αρχής και των αρμόδιων εκπροσώπων της Αντίκυρας. Επί 20 συνεχόμενα χρόνια έχει την εποπτεία προετοιμασίας των υποδομών και υποβολής του φακέλου για τη βράβευση της ακτής του Αγίου Ισιδώρου.
 Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο ως το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στο κόσμο. Πρέπει να σημειωθεί ότι για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μία ακτή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα των νερών.Δεν αρκεί όμως οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: