Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

New York Times: Η ελληνική τραγωδία


Για ελληνική τραγωδία γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να δώσει στην Ευρώπη σχεδόν όσα της ζητάει γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για αντιπαράθεση μεταξύ μιας σχεδόν χρεοκοπημένης Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της που ακολουθούν λάθος κατεύθυνση, η οποία έχει προκαθορισμένο αποτέλεσμα. «Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να δώσει στην Ευρώπη σχεδόν ό,τι ή και όλα όσα ζητάει. Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης ακόμη και αν ασφυκτιά υπό τους όρους της Ευρώπης» αναφέρει το άρθρο.

Ο συντάκτης κάνει λόγο για «καταστροφική κακοδιαχείριση» της κρίσης χρέους από την Άνγκελα Μέρκελ ενώ υποστηρίζει ότι το Βερολίνο «προσποιείται ότι η σκληρότερη λιτότητα θα αποκαταστήσει την οικονομική ευημερία της Ελλάδας και της Ευρώπης».



«Σε μια δημοκρατία όπου οι πλειοψηφίες μπορούν να κινητοποιηθούν εάν έχουν οικονομικό συμφέρον για τη δική τους ζωή» αλλά «εξαναγκάζοντας όλους τους Έλληνες συλλήβδην να υποφέρουν χωρίς καμία ουσιαστική προοπτική ανακούφισης, η Ευρώπη απλώς συνενώνει ολόκληρη τη χώρα ενάντια στις μεταρρυθμίσεις» γράφουν οι ΝΥΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: