Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Εντυπωσίασαν στην Πάτρα με τα ...διονυσιακά τους οι Κουδουναραίοι Διστόμου

Εικόνες από την εντυπωσιακή παρουσία των Κουδουναραίων του Διστόμου στην κεφαλή του Καρναβαλιού της Πάτρας έδειξε η τηλεόραση της ΕΡΤ. Μάλιστα είπε ο σχολιαστής για το διονυσιακό αυτό δρώμενο - που εντυπωσίασε- οτι στην Πάτρα αυτού του είδους η αρχαίας επιρροής παράσταση σταμάτησε περί το 1829 ( !)καθώς επικράτησαν στην πόλη τα έθιμα των μεταναστών Επτανήσιων που με την σειρά τους είχαν δεχθεί έντονες επιρροές από τους Ιταλούς και συγκεκριμένα τους Βενετούς. Αυτό δείχνει πόσο ισχυρή ανάγκη είναι να συνεχιστεί αυτό που κάνουν γενιές επί γενεών τωρα οι νέοι του ΔΙΣΤΟΜΟΥ. Και το επεκτείνει με δυναμισμό η τωρινή γενιά!

Να τι έγραψαν πολλά από τα μεγάλα σάιτ για την παρουσία των ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΑΊΩΝ Διστόμου στην Πάτρα σήμερα Κυριακή και το πανό που κρατούσαν:
Πριν από τη έναρξη της παρέλασης, περίπου 100 άτομα έκαναν πορεία στους δρόμους απ΄ όπου θα περνούσαν τα άρματα και οι καρναβαλιστές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων οικονομικών μέτρων.

Μεταξύ των πανό κυριαρχούσε το μήνυμα για «Αντίσταση», ενώ δεν έλλειψαν και μηνύματα σχετικά με την πρόσφατη υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για την καταστροφή του Διστόμου από τους Ναζί.

«Οι κουδουναραίοι του μαρτυρικού Διστόμου και όλων των πόλεων της Ευρώπης που έσφαξαν οι Γερμανοί ναζιστές χτυπάμε τα κουδούνια πάνω από τα αίματα των θυμάτων τους για να ξυπνήσουν οι όποιοι αμετανόητοι απόγονοί τους», έγραφε το συγκεκριμένο πανό.
newego LARGE t 1101 54034809 type12128 Ο Καρνάβαλος αψήφησε τον καιρό, όχι την κρίση

Η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ αρκετοί από τους θεατές τους χειροκροτούσαν.

Τελικά η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και στη συνέχεια ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση με επικεφαλής τον βασιλιά καρνάβαλο, ενώ ακολούθησαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα του δήμου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: