Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Το Ποδαρικό.

Πολλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και σήμερα σχετικά με το ποιος θα κάνει ποδαρικό στο σπίτι τους, δηλαδή ποιος θα μπει πρώτος στο σπίτι τους τον καινούριο χρόνο.

Έτσι, από την παραμονή λένε σε κάποιο δικό τους άνθρωπο, που τον θεωρούν καλότυχο και γουρλή, να έρθει την Πρωτοχρονιά να τους κάνει ποδαρικό. Πολλές φορές προτιμούν ένα μικρό παιδί για να κάνει ποδαρικό, γιατί τα παιδιά είναι αθώα και στην καρδιά τους δεν υπάρχει η ζήλια και η κακία.
Πρώτη κλήση για την Άμεση Δράση ήταν για ενεργοποίηση συναγερμού σε κατάστημα, ωστόσο, όταν το περιπολικό έφτασε εκεί δεν προέκυψε το παραμικρό.

Το πρώτο συμβάν για την Πυροσβεστική ήταν στις 12.02 για απεγκλωβισμό ατόμου από ασανσέρ στην οδό Πάρνηθος 21 στην Αθήνα. Ωστόσο όταν έφτασαν εκεί πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να επέμβουν γιατί είχε ήδη απεγκλωβιστεί.
Tο πρώτο πλοίο που έκανε ποδαρικό στον Πειραιά ήταν στις 12:15 το πιο νέο πλοίο στην ακτοπλοΐα, το Blue Star Delos που ερχόταν από Θήρα, Νάξο και Πάρο.
Η νέα χρονιά ξεκινά με κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει απεργίες από αύριο Δευτέρα.
Μετά το ηλεκτρο-σοκ από τις αυξήσεις στο ρεύμα το 2012 έκανε ποδαρικό με διακοπές.
Ο πρώτος μεγάλος σεισμός του 2012, έντασης 7 ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7:28, ώρα Ελλάδος, στα νησιά Ίζου, νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας.Ποδαρικό με 25 νέους φόρους για το 2012.
Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσει η αυξημένη μηνιαία παρακράτηση λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στις 5 χιλιάδες ευρω, αλλά και η μηνιαία παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 12 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης αυξάνονται έως και 70 % τα τεκμήρια διαβίωσης, κόβονται στο μισό ή καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές, μειώνεται το αφορολόγητο του φόρου ακίνητης περιούσιας (στις 200.000 ευρώ) και αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 300 σε 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: