"Στὰ τέλη Ὀκτωβρίου τοῦ 1993. H ἀνησυχία μου γι' αὐτὰ ποὺ συμβαίνουν ἀπὸ τοὺς κυβερνῶντες στὴν πατρίδα μας."
Ὁ Γέροντας ἀπήντησε: "Μὴ φοβᾶσαι. Ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει νὰ γίνει κακό, ἀλλὰ θὰ γίνουν ὅμως πράματα καὶ θάματα ποὺ δὲ θὰ ἐξηγοῦνται μὲ τὴ λογική. Ὁ κόσμος θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς κυνηγήσει. Ὅπως ἕνα μπαλόνι φουσκώνει καὶ ξαφνικὰ σκάει, ἔτσι θὰ σκάσουν κι αὐτοί! Δὲν μπορῶ νὰ σοὺ πῶ πιὸ πολλά".
(Σέλ.425 από το βιβλίο "Μαρτυρίες Προσκυνητών").
Δεν παραπέμπουμε σε προφήτες και προφητείες που θεωρήθηκαν γραφικές και απομονώθηκαν, ούτε σε γραφές που κατέληξαν να επιβεβαιωθούν και να χαρακτηριστούν συμπτώσεις. Όμως όταν για τα γεγονότα της κάθε ημέρας που περνάει, υπάρχει μια συγκεκριμένη αναφορά και αυτή επιβεβαιώνεται τότε παύει να είναι σύμπτωση και χρήζει προσοχής και σεβασμού τουλάχιστον.
-Έλουσαν, το αυτοκίνητο του βουλευτή, με γουρουνίσιες κοπριές…
-Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» την βουλευτή …
-Αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου, κινήθηκαν απειλητικά και του επιτέθηκαν φραστικά, φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας του να αποχωρήσει άμεσα.
-Φραστική επίθεση δέχτηκε βουλευτής και άρχισε να τον γιουχάρει το συγκεντρωμένο πλήθος…
-Εκτόξευσαν εναντίον του βουλευτή καφέδες, νερά, ακόμη και αυγά.
Μεγάλη έρευνας της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής»
49% «ναι» στους προπηλακισμούς,
Στις έρευνες πλέον καταγράφεται ο θυμός των πολιτών για τα κόμματα, τις ηγεσίες, γενικώς για τους «πάνω», για τους ασκούντες εξουσία, είτε πρόκειται για υπουργούς και βουλευτές είτε για πρυτάνεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Και μαζί αναδεικνύονται τάσεις γενικευμένης αμφισβήτησης από την παρατεταμένη, πολύμηνη πια, αβεβαιότητα για την οικονομία, για τις δουλειές και τα εισοδήματα. Ωστόσο οι απαντήσεις στα επί μέρους ερωτήματα είναι αντιφατικές, δεν διακρίνονται από συνοχή, παραπέμπουν περισσότερο σε μια κοινωνία νευρική, αποσυντονισμένη, αποδιοργανωμένη, έτοιμη για το χειρότερο και το καλύτερο.
Οι πολίτες μοιάζουν να κινούνται από το ένα άκρο στο άλλο και να ορίζονται τόσο από συντηρητική όσο και από επαναστατική διάθεση. Είναι έτοιμοι να συγκρουσθούν με κάθε είδους εξουσία, νιώθουν καλά με τους προπηλακισμούς των βουλευτών
Οι αντιδράσεις κατά των βουλευτών χαρακτηρίζονται «αυθόρμητες» ενέργειες, ενώ οι περισσότεροι που απαντούν στην έρευνα διακατέχονται από σύνδρομο «μίσους της πραγματικότητας». Τα αποτελέσματα της έρευνας ως προς τη δύναμη των κομμάτων είναι ενδεικτικά των τάσεων απόρριψης που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Η έρευνα καταδεικνύει ότι το παρόν οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον δεν επιτρέπει προσδοκίες αυτοδυναμίας σε κανένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου