Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ας τρέξουμε πριν κλάψουμε


Πριν μερικές μέρες κατά την διάρκεια μιας μετακίνησής μου από Αντίκυρα Άσπρα Σπίτια συνάντησα στο δρόμο δύο πεζούς αμέσως μετά την στροφή στην αρχή της κατηφορικής καμπής στο βιολογικό σταθμό. Επειδή δεν υπάρχει ορατότητα, δεν ήταν δυνατό να τους δω, έτσι βρέθηκαν μπροστά μου ξαφνικά και αναγκάστηκα να κάνω ελιγμό να τους αποφύγω. Όμως υπήρχε διερχόμενο όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση και παραλίγο να γίνει σοβαρό ατύχημα. Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι από τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορούν παιδιά σ’ αυτόν το δρόμο. Φαντάστηκα, στην θέση των δύο ενήλικων, που αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο κι αντέδρασαν, μια ομάδα ξένοιαστων παιδιών….
Εφιαλτικό το σενάριο…..
Ούτε να το σκέφτεται κανείς…..
Aναρωτιέμαι τι να γίνεται άραγε εκείνη η ιστορία του παραλιακού πεζόδρομου που θα ένωνε την Αντίκυρα με τα Άσπρα Σπίτια;

6 σχόλια:

Antikira είπε...

Εφιαλτικό το σενάριο…..
Ούτε να το σκέφτεται κανείς…..

Γ.Κ. είπε...

Ο δρομος δεν εχει πεζοδρομιο..Πραγματι ειναι επικίνδυνο να περπατεί κανεις πανω του, γιατι εχει πολλές τυφλές γωνίες και καθολου χωρο, είτεμ εποδήλατο είτε πεζός (αδιανόητο).

Ανώνυμος είπε...

Όσο το σκέφτομαι τόσο τρελλαίνομαι, άμεσες ενέργειες από τους υπεύθυνους. τα σχολεία ξαναλειτουργούν σε δύο μήνες και 100 παιδιά τις πρώτες μέρες θα πηγενοέρχονται Αντίκυρα-Άσπρα. οδηγοί τα μάτια σας δεκατέσσερα...

Λ.Μ. είπε...

Όλα αυτα τα χρονια γίνονται ολο και περισσοτερα εργα στον δημο.Δεν εχουν κοιταξει ομως,οι παραγοντες της περιοχης, να βελτιώσουν το οδικο δυκτιο.Ιδικα αυτος ο δρομος μεταξύ Αντικυρα-Ασπρα σπιτια, τοσα χρονια ειναι απαράδεκτος!!! Ολο λογια είμαστε και οπως βλεπουμε, αυτο εχει γινει μόδα τον τελευταιο καιρο και δεν ενοχλεί κανέναν, να τον κατηγορεις ή να διαμαρτηρεσε για τέτοιου ίδους κεκτημένα δικαιομάτα.Όπως είναι, γενικά το μέλλον μας και σιγκεκριμένα στο παρον ζήτημα η ασφαλειά, η δική μας αλλα και τον συμπολιτων μας!

Επίστροφος είπε...

Είμαι από αυτούς που έζησαν το θρίλερ της μετακίνησης σαν μαθητής την δεκαετία του '80.
Τότε όλοι οι μαθητές της Αντικυρας πήγαιναν στο λύκειο η στό γυμνάσιο των Ασπρων Σπιτιών.
Ζέστη,Κρύο,επικίνδυνο περπάτημα,Auto-Stop.
Ας πάμε μροστά,η νέα γενιά ας μην ζήσει τα ίδια.
Ο παραλιακός ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ θα δόσει την λύση στο μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας.

Χ.Λ. είπε...

Το προηγουμενο αρθρο χρηζει ιδιαιτερης προσοχης και παρατηρησης απο ολους τους κατοικους τοσο της Αντικυρας οσο και των Ασπρων Σπιτιων!Αποτελει κοινο μυστικο το γεγονος οτι ο δρομος Ασπρων Σπιτιων-Αντικυρας δεν τηρει τις πιο βασικες προδιαγραφες προκειμενου να εξυπηρετησει την αυξημενη κινηση των οχηματων σε καθημερινη βαση!Ειναι αναγκη να επιληφθουν επι του θεματος ολοι οι τοπικοι και περιφερειακοι αρμοδιοι!Και επειδη στην Ελλαδα των φρονιμων τα παιδια μαγειρεουν ΑΦΟΥ πεινασουν και ΠΟΤΕ εκ των προτερων,ας γινει κατι ΑΜΕΣΑ!Δεν ειναι αναγκη να φτασουμε σε σημειο μη αναστρεψιμο(και καταλαβαινετε πολυ καλα τι εννοω)προκειμενου να επαναφερουμε το θεμα στην δημοσιοτητα!ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ δραστικες ενεργειες εδω και τωρα ΠΡΩΤΟΥ ΘΡΗΝΙΣΟΥΜΕ καποιο θυμα!Καλη η εξοικονομηση χρηματικων κεφαλαιων μεσω του Καλλικρατη,αλλα μπροστα στην ΑΞΙΑ της ανθρωπινης ζωης ολα τα αλλα εκμηδενιζονται!!!