Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μπλόκο στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Ηλεκτρονικό δίχτυ για να πιάσει ανασφάλιστα αυτοκίνητα και να αυξήσει παράλληλα τα έσοδα του προϋπολογισμού απλώνει, σύμφωνα με «Τα Νέα», το υπουργείο Οικονομικών.
 Γι’ αυτό το λόγο επιστρατεύει σαρωτικές διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, από τις οποίες θα εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Ακολούθως θα αποστέλλονται «ραβασάκια» με προθεσμία 8 ημερών για την ασφάλιση του οχήματος η οποία όμως θα είναι εφικτή μόνο αφού ο ιδιοκτήτης καταβάλει παράβολο 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου.

Αν αγνοήσει τις προθεσμίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα στέλνει ηλεκτρονική επιστολή στην Αστυνομία για την κατ’ οίκον επιδότηση βεβαίωσης προστίμου από 250 ευρώ ως 1.000 ευρώ και την αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος.
 Τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, και η επιβολή παράβολου 250 ευρώ μπορεί, θεωρητικά, να αυξήσει τα δημόσια έσοδα κατά 375 εκατ. ευρώ. Για να εισπραχθούν βέβαια αυτά τα ποσά, γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.
Αρχικά πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριέχονται οι σχετικές διατάξεις, ακολούθως να δουλέψει το νέο σύστημα διασταυρώσεων και τέλος να υπάρξει συμμόρφωση. Η αρχή πάντως γίνεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο:
 «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», το οποίο αναρτήθηκε στο opengov.gr για διαβούλευση ως την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί στη βουλή. Στο άρθρο 28 του νομοσχεδίου καθιερώνονται διασταυρώσεις από τη Γ.Γ.Π.Σ. τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, πρόστιμα από 250 έως 1000 ευρώ στους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων τα οποία επιβάλλονται από την Αστυνομία, αλλά και ραβασάκια που θα οδηγούν στον γκισέ της Εφορίας για παράβολο 250 ευρώ προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση.
http://troktiko-blog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: