Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε στην… κατοχή δεν το έκαναν!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
04/02/2013
 Είναι συνταγματική επιταγή: φορολογία επιβάλλεται σε εισόδημα.
Ποτέ σε μη εισόδημα. 
Ακόμα περισσότερο δεν επιβάλεις φορολογία σε χασούρα. Αν κάποιος απέκτησε το ακίνητό του με αδήλωτο εισόδημα, βρες το και φορολόγησέ το! Το αδήλωτο εισόδημα, όχι το ακίνητο. Αν όμως κάποιος το απέκτησε πληρώνοντας τους φόρους του, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να φορολογείς την κατοχή!
Ούτε στην… κατοχή δεν το έκαναν!
Είναι, αντισυνταγματικό, παράλογο, ανήθικο και επιπλέον αναποτελεσματικό: όλη η αγορά ακινήτων (πάνω από 200 επαγγέλματα) που έχει ήδη βουλιάξει, θα νεκρώσει εντελώς. Αν δούλευε, οι φόροι θα ήταν πολλαπλάσιοι. Κανένας, ούτε Έλληνας, ούτε ξένος δεν πρόκειται να επενδύσει σε ακίνητα όταν ο φόρος κατοχής εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα εισοδήματος από αυτά. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει εισόδημα (είναι, ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες τα ξενοίκιαστα σπίτια και καταστήματα) ο φόρος θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να τα ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό θέλετε, κε Στουρνάρα;

 Υ.Γ. Το “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” εδώ δεν ισχύει. Η κοινωνία μπορεί να μην έχει πλέον χρήματα ούτε για να ζήσει, έχει όμως αγανάκτηση, απόγνωση και συσσωρευμένη οργή.
Αλίμονο αν, στριμωγμένη στη γωνία, αποφασίσει να πληρώσει με αυτή…
 Γραφείο Τύπου δημιουργία, ξανά!
 Βασίλης Βρανάς Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: