Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Διαβρωμένος αγωγός απειλεί το θαλάσσιο περιβάλλον της Αντίκυρας


Ευχαριστούμε τον κ. Λουκά Δημάκα.
Από διαβρωμένο αγωγό στο έδαφος, δίπλα στην θάλασσα και μέσα στην Μονάδα Καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αντίκυρα Βοιωτίας, φαίνεται ότι ήταν τελικά η διαρροή πετρελαίου που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα στον ομώνυμο όρμο απειλώντας με ρύπανση ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Κορινθιακού Κόλπου.
Αυτό αναφέρουν στο Pheme.gr καλά ενημερωμένες πηγές της περιοχής.
 Το πρόβλημα εμφανίστηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα "6 Μέρες" που αποκάλυψε το θέμα, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας όταν διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι από την οσμή. Αρχικά θεωρήθηκε ότι η διαρροή συνδέεται με την παρουσία του πετρελαιοφόρου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ''Ζεύς'' που φόρτωνε πετρέλαιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το Λιμεναρχείο που ξεκίνησε έλεγχο και επί του πολεμικού σκάφους, διαπίστωσε ότι αλλού ήταν το πρόβλημα και άρχισαν να ψάχνουν μαζί με στελέχη της βάσης. Μάλιστα οι πηγές μας λένε ότι επισκέφθηκε την Μονάδα και ο ταξίαρχος επικεφαλής της ΔΑΚ από την Λάρισα!
 Τα σημάδια από την διαρροή του καυσίμου -πετρελαίου ή κηροζίνης  είναι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εμφανή και οπτικά αν πλησιάσει κανείς κοντά στις εγκαταστάσεις, ωστόσο ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα η οσμή φτάνει και μέσα στο χωριό. Αυτή σήμανε και τον συναγερμό των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κλιμάκιο της οποίας μετέβει στην βάση Καυσίμων από την έδρα του Δήμου, στο Δίστομο.
Ενήμερος για το θέμα είναι και ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας κ. Ι. Πατσαντάρας που τυγχάνει απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας- λέγεται μάλιστα ότι επισκέφθηκε την περιοχή και ο ίδιος. Χθες υπήρξε προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πράγματα με δηλώσεις αρμοδίων καθησυχαστικές. Ανεξάρτητα του συμβάντος είναι γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις της Βάσης Καυσίμων Αντίκυρας είναι παλιές -έχουν γίνει προ δεκαετιών από κονδύλια υποδομών του ΝΑΤΟ- και η εντατικοποίηση της χρήσης τους το τελευταίο έτος λόγω προβλημάτων με τα διυλιστήρια έχουν δημιουργήσει, σε συνδυασμό με την μείωση του προσωπικού, ανησυχητικές συνθήκες ασφαλείας που πρέπει να ελεγχθούν διεξοδικά από τα ειδικά κλιμάκια της Αεροπορίας.
http://www.pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: