Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Από τον Παρνασσό στην Πάρνηθα: Υπερμαραθώνιος εφέδρων καταδρομέων

"Όπου τολμούν οι Αετοί" και οι Έφεδροι καταδρομείς

Στην γυμνή και μαυρισμένη από τις φωτιές κορυφή της Πάρνηθας, γράφτηκε ιστορία. Ουσιαστικά και αθόρυβα, με ένα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Ρεκόρ, Ανδρείας, Ευψυχίας , Εθελοντισμού και Πατριωτισμού, από τους Έλληνες ενεργούς Πολίτες, Εφέδρους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Καταδρομείς του Π.Σ.Ε.Ε.Δ./Σ.Α.Κ.
Ο Υπερμαραθώνιος των 200 χιλιομέτρων, σε πεντέμιση ημέρες, ξεκίνησε στις 16.00 από τους Δελφούς στην αγκαλιά του Παρνασσού, την Τρίτη 28 Αυγούστου, και περατώθηκε πανηγυρικά στην Πάρνηθα, το απόγευμα της Κυριακής, με τους Έφεδρους Καταδρομείς, να φθάνουν στον χώρο τερματισμού δυο ώρες πριν την προβλεφθείσα ώρα αφίξεως.
 Ο υπερμαραθώνιος ξεκίνησε από τους Δελφούς, με πρώτο άλμα 16 χλμ., στο καταφύγιο «Δέφνερ», στα 1.800μ από τα 590 των Δελφών, 6 ώρες ανηφόρα.

Τη δεύτερη μέρα, Παρανασσός-Κίρφη, τα διπλά της προηγούμενης, 32 χλμ. από τα 1.800 στα 2.416 μ. «…11 ώρες ανηφόρα, μόνο και μετά ξανά κατηφόρα…»
Τρίτη μέρα, Ελικώνας, 31 χλμ., από τα 550 στα 1.200, 11 ώρες ανηφόρα μόνο, τούτη τη φορά,
Τέταρτη μέρα, Ελικώνας-Κιθαιρώνας, 37,5 χλμ. απ’ τα 800 στα 1.2.00 σε 13 ώρες ανηφόρα μόνο,
Πέμπτη μέρα, Κιθαιρώνας-Πάστρα-Πάρνηθα, από τα 1.400 στα 550 μ. κατηφόρα μόνο, φάνηκε η Πάρνηθα, κουράγιο, 40 χλμ. «αέρα»
Έκτη μέρα, Πάρνηθα, υψομετρικό, Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής, κορυφή Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , Πάρνηθα, στα 1.100μ. 20 χλμ. 8 ώρες, …
Κομάντος συγχαρητήρια, φτάσαμε». Τις προηγούμενες ημέρες, μετά από φωνές και τρέξιμο πολύ ο Ταγματάρχης και Πρόεδρος μας Αλέξανδρος Κόντος, δέχθηκε τηλεφώνημα του Υπουργού Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος τυγχάνει επίτιμο μέλος , πριν πολιτευθεί, με το οποίο του ανακοίνωσε τα συγχαρητήρια του, για το πολύ επίπονο Περίπολο, Ευψυχίας, αναγνωρίζοντας τον Εθελοντισμό των Εφέδρων, και την κοινωνική τους προσφορά και θέτοντας την όλη δραστηριότητα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα μεγάλα Νατοϊκά Σχολεία Καταδρομών, Γερμανίας, και Αγγλίας για μόνιμα στελέχη, πραγματοποιούνται τα Military Long Range Patrols, με 80-90 χλμ, σε 6 ημέρες, μακράν αυτού που επέτυχαν οι Έλληνες Έφεδροι Κομάντος, 200 χλμ. σε 5 1/2 ημέρες.
 Στο Περίπολο που έγραψε Ιστορία, συμμετείχαν και τερμάτισαν οι ακόλουθοι, Έφεδροι :
 Κωνσταντίνος Παύλου Αρχηγός Περιπόλου
Κούλης Σπυρίδων
Κίτσος Γεώργιος
Φακίνος Κωνσταντίνος
Αφρουδάκης Παντελής
Χαϊκάλης Ανδρέας
Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος
 Λουκέρης Γαβριήλ
Γιανταμίδης Γεώργιος
Γεωργούλας Ηλίας
Ζεμπερλίκος Νικόλαος
Γριμπάπης Παντελής
Χαρμπίλας Ιωάννης
 Γραμματικού Ελισάβετ

Δεν υπάρχουν σχόλια: