Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα παρουσία και το φως το αληθινό είδαν ξαφνικά 182 «τυφλοί» της Ζακύνθου.

Ξεπέρασαν τα... προβλήματα όρασης οκτώ στους δέκα δικαιούχους επιδόματος τυφλότητας στη Ζάκυνθο.
 Οπως προέκυψε από τους ελέγχους των υγειονομικών επιτροπών, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι -οι οποίοι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας- δεν αντιμετωπίζουν κανένα προβλήματα όρασης.
Είδαν το φως το αληθινό και ατενίζουν πλέον το μέλλον με αισιοδοξία, βλέποντας πλέον και πέρα από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Στη Ζάκυνθο λοιπόν – σύμφωνα με τον υφυπουργό – από τους ελέγχους που έγιναν σε τυφλούς, σε ένα σύνολο 388 προέκυψαν τυφλοί εφ’ όρου ζωής 34, τυφλοί για ένα έτος 5, όχι τυφλοί 182.
 Συνολικά 146 δεν προσήλθαν, 221 εξετάστηκαν, ενώ αναβλήθηκαν οι εξετάσεις 21 ατόμων. Ουσιαστικά στο νησί για πολλά χρόνια λειτουργούσε... βιομηχανία παραγωγής επιδομάτων τυφλότητας, με το ποσοστό των δικαιούχων να υπερβαίνει σημαντικά τον μέσο όρο της χώρας.
 Ετσι η διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας -στο πλαίσιο εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας- προχώρησε σε επανέλεγχο των δικαιούχων.
Οι έλεγχοι έγιναν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: