Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Το ταξίδι για τη Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος μόλις ξεκίνησε!

100 βιβλιοθηκονόμοι απ’ όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το επιτυχημένο τριήμερο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να τους προετοιμάσει για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη», για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στόχος της εκστρατείας είναι η προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ συμμετείχε σ’ αυτό το σεμινάριο με την Ελένη Μιμίκου, βιβλιοθηκονόμο.

Οι συμμετέχοντες των επτά βιωματικών σεμιναρίων είχαν την ευκαιρία να μυηθούν και να μάθουν τρόπους και μεθόδους για την οργάνωση μιας εκστρατείας και τις σύγχρονες επικοινωνιακές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ, του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, δίνοντας έμφαση στη χρήση του εξειδικευμένου δικτύου Future Library (http://www.futurelibrary.gr/ και την αναγωγή του σε πολυδύναμο και χρηστικό εργαλείο. Παρακολούθησαν παραδείγματα δράσεων που φέρνουν πιο κοντά και εμπλέκουν δημιουργικά στις δράσεις της Bιβλιοθήκης ανεξαιρέτως όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν θεατρικές και εκπαιδευτικές τεχνικές για την απελευθέρωση της φαντασίας και της όξυνσης του νου δίνοντας έτσι νέα δημιουργική διάσταση στην έννοια της ανάγνωσης και της μάθησης.
Στο όμορφο ταξίδι που ξεκινά και που θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, η οποία θα ανακοινώσει προσεχώς τις δράσεις της στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της καμπάνιας. Και φυσικά έπεται συνέχεια… Πάντα με την διαρκή και αγαστή συνεργασία της Bιβλιοθήκης και των δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας! Αυτό άλλωστε αποτελεί και το σύνθημα του κόσμου του Future Library!
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: