Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Συνεχίζει το σερί του ο Άγιος Ισίδωρος.

Για 23η συνεχόμενη χρονιά η παραλία του Αγίου Ισιδώρου βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία.
Στο νομό μας όπως και τα προηγούμενα χρόνια,  σε δύο παραλίες θα κυματίζει το διεθνές σύμβολο ποιότητας για οργανωμένες ακτές, στον Δήμο Διστόμου- Αράχωβας-Αντίκυρας στον Άγιο Ισίδωρο και στον Δήμος Τανάγρας στη Πλάκα Δηλεσίου.
Την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες, κατέλαβε η Ελλάδα, η οποία βραβεύθηκε φέτος με 430 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.
 Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Σύμφωνα όμως και με αντίστοιχη έκθεση της Κομισιόν για τα ύδατα κολύμβησης το 97,2% των περιοχών στην Ελλάδα διαθέτει ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.
 Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις «Γαλάζιες Σημαίες» φέτος βραβεύτηκαν σε όλο τον κόσμο 3.462 ακτές και 660 μαρίνες. Φέτος μάλιστα η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική.
 Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί, διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987.

Προκείμενου να αποσπάσει μια ακτή Γαλάζια σημαία πρέπει να ικανοποιεί 33 κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
 Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής των τουριστικών προορισμών από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει πως η Ελλάδα, φέτος θα προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.
 Σε ό,τι αφορά την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για τα ύδατα κολύμβησης, που δημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη, καταδεικνύεται ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης βελτιωνόταν συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα το 96% των περιοχών κολύμβησης που τελούν υπό παρακολούθηση στην ΕΕ να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ποιότητας των υδάτων το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: