Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση της Παρασκευή στο Σύνταγμα για το Δίστομο από Ομαδα Γερμανών ακτιβιστών


Διαδήλωση στο Σύνταγμα με πανό για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία και συμβολική της περικύκλωση, διοργανώνεται την Παρασκευή 5.6.2015, ώρα 11 π.μ .από την Γερμανική ''Ομάδα Εργασίας (Arbeitskreis) ΔΙΣΤΟΜΟ'', από το Αμβούργο,με αφορμή την 71η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου.
 Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες από το Εθνικό Συμβούλιο Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών Γερμανίας στην Ελλάδα, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Στέφανος Ληναίος,καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση .
Η Ομάδα των Γερμανών ΑΚ Δίστομο/Αμβούργο έρχεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα για να τιμήσει τα θύματα του Διστόμου και να ενώσει τη φωνή της με το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.
Η συγκέντρωση της Παρασκευής είναι μια από τις δραστηριότητες που θα κάνει στην Ελλάδα και στο Δίστομο. Παρουσιάσεις βιβλίων για το Δίστομο Στο Δίστομο, την ίδια ημέρα Παρασκευή 5.6.2015,στις 8 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Μαρτυρικής Πόλης, διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου παρουσίαση δυο βιβλίων για την Σφαγή των Διστομιτών και τον αγώνα για Δικαιοσυνη και αποζημίωση. Πρόκειται για το βιβλίο της Διστομίτισας συγγραφέως Και της Μανωλοπούλου-Καίλη ''Αθέριστος Ιούνης'' και το νέο βιβλίο του επίσης Διστομίτη αγωνιστή και ακτιβιστή Αργύρη Σφουντούρη ''Πενθώ για την Γερμανία- Το παράδειγμα του Διστόμου''. Συντονιστής ο δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντούρης.
Το βιβλίο του Αργύρη Σφουντούρη ''Πενθώ για την Γερμανία- Το παράδειγμα του Διστόμου''.θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή 7-6-2015 στις 12 30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων ( οδός Ακαδημίας).
Συντονιστής ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: