Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ιερώνυμος προς υποψήφιους: Πρώτα ο λαός και μετά ο εαυτός

Μετά την Θ. Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στον Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου, υπενθύμισε προς τους υποψήφιους των επερχόμενων εκλογών που τον παρακολουθούσαν, πως «Πρέπει πρώτα να υπηρετούμε τους συνανθρώπους μας και μετά τον εαυτό μας».
 Αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή που περιγράφει την είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα είπε χαρακτηριστικά πως «Όσο εύκολα θα υποδεχθούμε τον Χριστό τόσο εύκολα θα τον σταυρώσουμε» για να συμπληρώσει ότι στην Εκκλησία μας, όποιος υπηρετεί δικαιούται να πάει μπροστά.

 Με αρκετούς υποψήφιους στο ακροατήριο του, ανάμεσα στους οποίους και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει πως «Αν ο καθένας βλέπει τον εαυτό του και όχι το σύνολο και τον συνάνθρωπό του, θα βρεθούμε και πάλι με τα ίδια προβλήματα και με την ίδια κρίση».
 «Οι Αρχιερείς, οι ιερείς, οι άρχοντες και όλοι πρέπει να υπηρετούμε τον συνάνθρωπό μας» είπε κλείνοντας την ομιλία του. Λίγο πριν το τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τα Βάγια και τα μοίρασε στον πιστό κόσμο προς ευλογία.
http://www.dogma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: