Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αγώνας δρόμου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Η καθυστέρηση στην στελέχωση, κατάρτιση των συνδυασμών για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι γεγονός. Οι κατά 15 λιγότεροι υποψήφιοι από την προηγούμενη φορά είναι σαφώς μια ανακούφιση στον πονοκέφαλο των επικεφαλής.
 Συνεδριάσεις, διεργασίες, παρασκηνιακές συζητήσεις, σύναψη συνεργασιών και συντονιστικές επιτροπές, σχεδιάζουν τη σημαντική πενταετία 2014-2019.
 Για τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Πατσαντάρα, ο στόχος του πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου και το πάθημα-μάθημα της πρόωρης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2010, φαίνεται πως είναι οι σοβαρότεροι λόγοι αναμονής. Οι αποχωρήσεις (οι μισοί εκ των εκλεγμένων) και οι αντιδράσεις, καλύπτονται έστω και δύσκολα. Έντονη η κινητικότητα του αντιδημάρχου και πλούσιο το παρασκήνιο.
 Για τον πρώην δήμαρχο Διστόμου, Θανάση Πανουργιά, το πάθημα της προηγούμενης προσπάθειας, αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου, έγινε μάθημα κάνοντας πράξη την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Κρατά αρκετές από τις «παλιές» δυνάμεις, προσελκύει τους δυσαρεστημένους, κάνει σοβαρή προσπάθεια στην Αράχωβα, που θεωρείται αουτσάιντερ και αγωνίζεται προεκλογικά ψυχή τε και σώματι.
 Για τον Λουκά Ζάκκα ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αλλά έχει αφοσιωμένους υποστηρικτές όπου με τις εξ άνωθεν παρεμβάσεις … καὶ εἶπεν ο Περισσός· γενηθήτω ψηφοδέλτιον · καὶ ἐγένετο ψηφοδέλτιον. Παρ όλα αυτά μάλλον βγαίνει ευνοημένος καθότι όλη η αντίδραση των λεγόμενων κεντροαριστερών φαίνεται να βρίσκει στον συνδυασμό του την «στέγαση» παρότι η συγκυρία δεν ευνοεί κομματικά ψηφοδέλτια.
 Η συγκρότηση ενός νέου συνδυασμού στηριζόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρών δεν δίνει σημάδια ζωής. 
Πολλοί είναι εκείνοι που προσδοκούν ένα ψηφοδέλτιο με πρόσωπα νέα και άφθαρτα, απαλλαγμένο από ιδεολογικές και μικροπολιτικές αγκυλώσεις, «απρόβλεπτο» δίχως να αναπαράγει και να διαιωνίζει ίδια πρόσωπα.
 Απλά… ελπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: