Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ανεξάρτητοι, αναβαπτισμένοι κι αναμάρτητοι.

Σε ένα μήνα περίπου πάμε για την εκλογή προσώπων για την ανάδειξη των τοπικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών αρχών.
 Η κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν μας.
Ο πολιτικός λόγος δεν εμπνέει, δεν είναι σαφής, δεν διδάσκει και δεν κατευθύνει.
Είναι λόγος κενός, αόριστος, ασυμφιλίωτος και ξύλινος.
 Δεν αποτελούν πειστήριο τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια κι ας είναι της μόδας. Γιατί σχεδόν όλοι, συνεχίζουν να εφαρμόζουν το παλιό και φθαρμένο σύστημα προσέγγισης και υποσχέσεων. Παραμένουν αιχμάλωτοι του παρελθόντος και προσπαθούν να διασώσουν την υποψηφιότητά τους από τη λαϊκή οργή για να αποσπάσουν την ψήφο του πολίτη. Δεν αναζητούν επίσημο χρίσμα, θέλουν όμως την κρυφή στήριξη του κόμματος.
Ας αφήσουμε τα βαφτίσια, την μεταμοντέρνα εμφάνιση και τις αμαρτίες κι ας συμμαχήσουμε και με ευρύ, ουσιαστικό, κοινωνικό διάλογο να λύσουμε τα προβλήματα:
-Πως θα στηριχθούν οι πολίτες και οι κοινωνικές ομάδες;
- Πως θα δραστηριοποιηθεί η έντονα προβληματισμένη νέα γενιά;
- Πως θα ανακαθορίσουμε τις πολιτικές, με βάση τα νέα δεδομένα;
-Πως θα αντιμετωπιστεί η απαξίωση και η δυσαρέσκεια των δημοτών;
Για να οδηγήσουμε τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, χρειάζεται όραμα, ρεαλιστικό σχέδιο, πάθος για δουλειά και δίψα για προσφορά.
 Αυτά όμως για να γίνουν πραγματικότητα εκτός από τις αστοχίες του νόμου που επιβάλλεται νομοθετικά να τροποποιηθεί, κύριος συντελεστής παραμένει πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας.
Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Μην παραπονιέσαι.
Maya Angelou, 1928-, Αφροαμερικανίδα ποιήτρια & συγγραφέας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ενας ο μοναδικος ο ανεπαναληπτος το αστερι της βουλης ο πρωτος ο αναντικαταστατος ....αφου ¨κρεμασε¨ τον εναν στα πλατανια στο ζεμενο, αφου ¨αδειασε¨ ΄τον αλλο στο στειρι, ειχε την τρομερη ιδεα να κανει τα κα΄ι΄κια ξενοδοχειο...!!!!
Ρε τι μυαλο παει χαμενο....
Κι οταν σε ολα ειναι απο πισω και οταν ολα τα χωρια τον πηραν χαμπαρι βαζει την Σπανου.. το άλλο μεγαλοστελεχος της βοιωτιας να κανει ταχα το κονε....
ρου ματ νταιμεσον τρια σενα!!!
Βρε ποσο υποτιμανε τους πολιτες
τα συριζοπουλακια....