Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

7 τροφές που αδυνατίζουν

Μπορεί κάποιες από αυτές τις τροφές να τις έχουμε συνδυάσει με μια, όχι και τόσο, προσεγμένη διατροφή, ωστόσο, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, τελικά μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

1. Τηγανητά αυγά (78 θερμίδες) Τα τηγανητά αυγά -όχι μόνο είναι πεντανόστημα- αλλά είναι και μια άριστη πηγή πρωτεΐνης. Αν τρως αυγά για πρωινό, θα νιώθεις χορτασμένη και θα καταναλώσεις 330 λιγότερες θερμίδες μέσα στη μέρα. Μάλιστα, αντί για τηγανητά δοκίμασε να τα κάνεις ποσέ. Είναι τέλεια κι έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες !


 2. Μαύρη σοκολάτα (170 θερμίδες τα 30 γραμμάρια) Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας μπορεί τελικά να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Κάποια συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη, κι έτσι νιώθεις χορτασμένη για περισσότερη ώρα. Επίσης, θα ικανοποιήσει την όρεξή σου για γλυκό κι έτσι, δε θα σου πέφτουν τα σάλια κάθε φορά που περνάς έξω από ζαχαροπλαστείο.
3. Κουκουνάρι (95 θερμίδες τα 20 γραμμάρια) Άσε τους ξηρούς καρπούς στην άκρη και φάε κουκουνάρι. Το κουκουνάρι περιέχει κάποιες ουσίες που ενισχύουν τις ορμόνες του κορεσμού. Με απλά λόγια; Σταματούν την πείνα!
4. Τυρί (76 θερμίδες τα 28 γραμμάρια) Το κατσικίσιο τυρί ή η δική μας φέτα περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA), το οποίο, παρ’ όλο που είναι ένα λιπαρό οξύ, έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Μάλιστα, τυριά που παράγονται από το γάλα ζώων ελευθέρας βοσκής, έχουν περισσότερο CLA, άρα είναι περισσότερο ευεργετικά.
5. Άπαχο γάλα (86 θερμίδες/φλιτζάνι) Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο γάλα (καζεΐνη και whey) σε χορταίνουν, κι έτσι κόβεις τις επιδρομές προς το ψυγείο. Επίσης το γάλα περιέχει λινολεϊκό οξύ (CLA) που είναι ένας άριστος λιποδιαλυτης.
6. Πορτοκάλια (59 θερμίδες το ένα) Μπορεί ένα μήλο την ημέρα να κάνει πέρα το γιατρό, αλλά ένα πορτοκάλι κάνει πέρα τα κιλά. Το πορτοκάλι περιέχει πολλές φυτικές ίνες, και ως γνωστόν, οι φυτικές ίνες διώχνουν τα παχάκια.
7. Πατάτες (160 θερμίδες η μία) Μπορεί οι πατάτες να θεωρούνται ο εχθρός της δίαιτας, αφού περιέχουν αρκετούς υδατάνθρακες, ωστόσο είναι 3 φορές πιο χορταστικές από μια φέτα λευκό ψωμί και, μάλιστα, μόλις μια μικρή ποσότητα, θα σε κάνει να αισθάνεσαι απόλυτα χορτασμένη. Επιπλέον, το άμυλο που περιέχουν σε βοηθούν να κάψεις το λίπος. Δίαιτα με πατάτες λοιπόν! Τέλεια;! http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: