Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

- Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ - Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες Xάρτης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
30 τόνοι νερό ανα στρέμμα έπεσαν σε Κερκυρα, Κάλυμνο και Ρέθυμνο.
Σε ποιές περιοχές έχουμε βροχές και καταιγίδες, που θα ενταθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Κοπάζει η κακοκαιρία από το βράδυ.
Τι προβλέπει  o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.
 Ο καιρός σήμερα είναι βροχερός σε όλη σχεδόν τη χώρα όμως περισσότερες βροχές έχουμε στα δυτικά, στα νότια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου εκεί οι βροχές και οι καταιγίδες είναι ακόμη πιο έντονες. Σε ισχύ εως το βράδυ το δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 Που ρίχνει καρεκλοπόδαρα....

 Ενδεικτικά να αναφέρουμε οτι στη Σάμο εως τώρα έχουν πέσει 38 τόνοι νερό ανά ένα στρέμμα.
Στην Κάλυμνο, στην Κέρκυρα και τα υψώματα του Ρεθύμνου έπεσαν 30 τόνοι νερό ανά στρέμμα ενώ στη Ζάκυνθο έπεσαν 20 τόνοι νερό ανά στρέμμα.
 Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αργά το βράδυ και αναμένουμε οι βροχές και οι καταιγίδες να ενταθούν.
 Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη η κακοκοκαιρία θα σταματήσει μέχρι το μεσημέρι. Στα δυτικά τώρα, δηλαδή στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά διαστήματα τις επόμενες ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο και στη θάλασσα κυρίως του Καστελλόριζου οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθει στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.
 Στην Αττική αρχικά περιμένουμε άστατο καιρο με νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το απόγευμα ωστόσο και μετά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς.
 Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει περιορισμένη ορατότητα το πρωί ενώ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου.
Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος και τις επόμενες μέρες ενώ απο το Σάββατο και κυρίως από την Κυριακή και την ερχόμενη Δευτέρα θα υπαρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: