Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Έντονη κινητικότητα στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 18 Μαΐου, που θα γίνει ο πρώτος γύρος και της Κυριακής 25 Μαΐου όπου θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
 Αλλά ας δούμε κάποια πράγματα με απλή σκέψη. Πάμε για μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που τον Μάιο του 2014 θα εκλεγεί η νέα Δημοτική Αρχή για την πενταετία 2014-2019.
Η σοβαρότητα αυτής της εκλογής είναι προφανής. Η νέα δημοτική αρχή θα κληρονομήσει συσσωρευμένα προβλήματα από τη βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και αυτό δημιουργεί την υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, από την μία πλευρά, να σταθεί ουσιαστικά και χωρίς επικοινωνιακές υπερβολές και την υποχρέωσή μας από την άλλη πλευρά, να αναδείξουμε ανθρώπους πετυχημένους, καταξιωμένους, παραγωγικούς, ανθρώπους ικανούς και άξιους για να βγουν μπροστά.
Χρειαζόμαστε και δήμαρχο και περιφερειάρχη.
Και σαφώς θα ψηφίσουμε γι’ αυτό.

Και θα το κάνουμε, όχι επειδή πιστεύουμε ότι αυτοί θα μας λύσουν τα προβλήματα, αλλά περισσότερο από υποχρέωση που μας γαλούχησε ο ταξικός καταμερισμός μας, ο οποίος μας ωθεί κάθε φορά στην κάλπη να ικανοποιούμαστε ότι περνάμε τα μηνύματα που εμείς θέλουμε.
 Οι πολίτες θέλουν στην τοπική αυτοδιοίκηση ανθρώπους που να μπορούν να προσφέρουν όραμα και να εμπνέουν τις τοπικές κοινωνίες. Θέλουν ανθρώπους, πραγματικά, μέσα από την αγορά και από την κοινωνία. Ανθρώπους με αυτά τα χαρακτηριστικά, αφήνοντας πίσω ψεύτικα επικοινωνιακά και λαϊκίστικα τεχνάσματα, με διλήμματα του τύπου μνημόνιο - αντιμνημόνιο. Θέλουν ανθρώπους που να έχουν συγκεκριμένη και συγκροτημένη ατζέντα για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τα πράγματα είναι πια πολύ απλά.
Πορευόμαστε σε εκλογές, οι υποψήφιοι πρέπει να «ενωθούν» χωρίς τοπικισμούς με αποτελεσματική εξωστρέφεια και δυναμική, με μοναδικό στόχο την μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων του δήμου και μοναδικό αντίπαλο την άμβλυνση των μειονεκτημάτων του.
 Αρχικά είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ένας πολιτισμένος και εποικοδομητικός προεκλογικός αγώνας, αφού ο μοναδικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας.
 Τώρα, ποιοι έχουν αφήσει να διαφανεί ότι ετοιμάζουν το ψηφοδέλτιό τους για τις εκλογές;
Πρώτος ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας. Είπε ναι σε νέα υποψηφιότητα για το Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας μέσα από την εκπομπή Στέρεα Λόγια, πριν από ένα μήνα περίπου. Έθεσε επίσης στο τραπέζι της προεκλογικής διαβούλευσης , την πρόταση κατάρτισης ενός συνδυασμού, στον οποίο θα συμμετέχουν σύμβουλοι απ όλες τις παρατάξεις της παρούσας σύνθεσης του Δημοτικού συμβουλίου.
 Δεύτερος και ίσως ο ποιο σίγουρος υποψήφιος, ο Λουκάς Ζάκκας. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζεται από τις δυνάμεις της Αριστεράς στο Δήμο.
 Η πλευρά της μείζονος μειοψηφίας έκανε δύο συγκεντρώσεις για την διάδοχη κατάσταση , μιας και η επικεφαλής Βαγγελιώ Γρανιτσιώτη δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές, αλλά τελικά δεν προέκυψε επικεφαλής παρά τις διάφορες διαδόσεις.
 Ο εκλογικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού δεν έχει ακόμα αποτέλεσμα στον δήμο μας παρά τις όποιες διεργασίες.
Ο πρώην δήμαρχος Διστόμου, Θανάσης Πανουριάς επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος, για το Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας αυτή τη φορά, δείχνει ότι διατηρεί ακόμα τις δυνάμεις του παρά την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, αλλά δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα.
 Επαφές επίσης κάνει κι ο πρώην πρόεδρος Αντίκυρας Γιάννης Σωτηρίου.
 Όσοι δηλώνουν ανεξάρτητοι και ψάχνονται δεξιά και αριστερά, πουλάει... είναι τώρα της μόδας. Το νέο «φρούτο» - εισαγωγής ή όχι, δεν έχει καμία σημασία- είναι να λέγεσαι και να κυκλοφορείς ως «ανεξάρτητος υποψήφιος». Είναι μια νέα μεταμοντέρνα εμφάνιση, η οποία, όπως φαίνεται, θα «πουλήσει» την πραμάτεια της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όμως όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, ποιος είναι με ποιον και ποια πολιτική υπερασπίζεται και υλοποιεί ο καθένας, το γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ καλά.
Έξι;
Δύο;
Τρεις;
Οψόμεθα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: