Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

18οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων με συμμετοχή Αντίκυρας


Στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, όπου διεξήχθησαν οι 18οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων Αθλητών, 17-24 Ιουνίου, έλαβε μέρος ο συμπολίτης μας Ηλίας Λεοντόπουλος στον αγώνα 5000m βάδην και κατέλαβε την έκτη θέση. Στην κατηγορία 40-49 ετών συμμετείχαν 17 αθλητές και ο Ηλίας τερμάτισε με χρόνο 33'05 με διαφορά από τον τρίτο 30" (32'35").Στο Γκέτεμποργκ έλαβαν μέρος 1750 αθλητές από 54 κράτη μεταξύ των οποίων 19 ήταν Έλληνες.
Ο αθλητισμός για όλους, είναι ένα βασικό κοινωνικό αγαθό με ευεργετικές επιδράσεις, προσφέροντας στους συμμετέχοντες, πρωτόγνωρες χαρές και συγκινήσεις. Για τα άτομα με Αναπηρία και τους χρονίως πάσχοντες, αποτελεί σημαντική ευκαιρία και διαδικασία ισότιμης κοινωνικής ένταξης. Ιδιαίτερα για τους μεταμοσχευμένους, αποτελεί δυναμικό παράγοντα που βοηθά στην προσπάθεια για την διατήρηση του μοσχεύματος. Συγχρόνως μέσα από την γυμναστική καταδεικνύεται η ποιότητα ζωής και το επίπεδο αποκατάστασης, που η μεταμόσχευση προσφέρει. Απολαμβάνουμε την σωματική ευεξία, και προσβλέπουμε στην ψυχική ισορροπία.
Κορυφαία διεθνής αγωνιστική ευκαιρία για τα μεταμοσχευμένα άτομα, είναι η διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Μεταμοσχευμένων, που έχουν καθιερωθεί να διεξάγονται κάθε 2 χρόνια. Ο διεθνής αθλητικός φορέας υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγονται οι Αγώνες είναι η Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων, (W.T.G.F. World Transplant Games Federation). Οι πόλεις που μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενήσει τους αγώνες είναι: Πόρτσμουθ, (2 φορές), Βουδαπέστη (2 φορές), Νέα Υόρκη, Αθήνα, Άμστερνταμ, Ίνσμπουργκ, Σιγκαπούρη, Βανκούβερ, Μάντσεστερ, Σίδνεϋ, το ΚΟΒΕ στην Ιαπωνία, το Νανσύ στη Γαλλία, New London στο Οντάριο του ΚΑΝΑΔΑ (2005) Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη (2007)και Χρυσή Ακτή, Αυστραλία (2009). Αξίζει να σημειωθεί ότι τους Αγώνες έχουν επίσημα αναγνωρίσει η Δ Ο Ε, δια των προέδρων της κ. Samaranch και κ. Rogge και υποστηρίζει οικονομικά την διεξαγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: