Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Zεσταίνεται το κλίμα για τις δημοτικές εκλογές.

Μπορεί ο καιρός να παραμένει κρύος αρχίζει όμως να ζεσταίνεται με το κλίμα που δημιουργούν οι δημοτικές εκλογές.
Στις 26 Μαΐου του 2019, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα οι Ευρωεκλογές καθώς και ο πρώτος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. Ο δεύτερος γύρος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου 2019.
Η θητεία των εκλεγμένων μελών στις Ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 θα είναι από την 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Αυγούστου 2023.
Η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει 13 περιφέρειες και 325 δήμους.
 Οι υποψήφιοι δήμαρχοι προσπαθούν να στεγάσουν κάθε είδους φιλοδοξίες και μετακινήσεις, κάνοντας τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τον Δήμο.
Προς αυτή την κατεύθυνση αναζητούν πρόσωπα που θα στελεχώνουν την παράταξη. Κομματικούς μετανάστες, ανεξάρτητους, ακηδεμόνευτους, πολίτες ενεργούς, ικανούς, άφθαρτους, πρωτοκλασάτους και κομπάρσους.
 Τα σύννεφα σιγά - σιγά διαλύονται και φαίνεται το φως στο βάθος του τούνελ. Κανείς δεν ήρθε με παρθενογένεση, τα ονόματα και τα πρόσωπα γνώριμα, το καθένα με την ιστορία του. Μερικοί θα ξανασυμμετάσχουν, άλλοι ανεβαίνουν σκαλοπάτι, κάποιοι στραβοκοιτάζουν, πολλοί αδιαφορούν, άλλοι υποκύπτουν και κάποιοι πρόκειται να παίξουν τον ρόλο μαριονέτας.
 Όλα θεμιτά, αλλά πολλά ερωτήματα βασανίζουν τους πολίτες.
Ποιοί από αυτούς που θα εκλεγούν και θα βρεθούν στο τιμόνι του δήμου, είναι πρόθυμοι να προσφέρουν;
Πόσοι είναι έτοιμοι να μετουσιώσουν την αγάπη τους για τον δήμο δίχως υστεροβουλία ;
 Τι διάρκεια ζωής θα έχουν;
Που θα επενδύσουμε;
 Σ αυτούς που θα επιλέξουμε εμείς! Η πιο λογική απάντηση!
Ας θυμηθούμε την ιστορική φράση του Ντεγκ Ξιάο Πινγκ, «δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα της γάτας, αρκεί να πιάνει ποντίκια».
Η συνέχεια επί της «οθόνης»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: