Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας η Εθνική!

Οι προσπάθειες της ΕΟΚ έπιασαν τόπο και η Εθνική μπάσκετ θα βρεθεί στα γήπεδα της Ισπανίας το καλοκαίρι αφού η Ελλάδα πήρε τη μία από τις τέσσερις wild cards της FIBA.
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ δεν κατάφερε να κερδίσει τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας μέσα στα παρκέ αφού η πορεία της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ήταν απογοητευτική.
 Η FIBA δίνει στις χώρες μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των wild cards και η Ελλάδα είχε κάθε λόγο να ελπίζει στην παρουσία της στη μεγάλη διοργάνωση.
 Το πρωί του Σαββάτου η FIBA ανακοίνωσε τις 4 χώρες που πήραν τις wild cards και μία εξ αυτών είναι η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική θα αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ που θα γίνει το διάστημα 30 Αυγούστου - 14 Σεπτεμβρίου ενώ εξασφάλισε και την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ του 2015.
 Οι άλλες τρεις χώρες είναι η Φινλανδία, η Τουρκία και η Βραζιλία. Εκτός έμειναν η Ρωσία και η Κίνα αν και στην αρχή έμοιαζαν φαβορί. Η Εθνική θα μάθει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ, την Δευτέρα στις 20.00 όταν και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στη Βαρκελώνη.
 Αυτή θα είναι η 7η συμμετοχή της Ελλάδας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα η οποία έχει απουσιάσει στις τελευταίες 8 διοργανώσεις μόνο από Μουντομπάσκετ του 2002 στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: