Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση στη Βουλή για την μεταφορά των μαθητών της Αντίκυρας από τον βουλευτή Γιάννη Σταθά.

Ερώτηση Προς τους κ.κ. Υπουργούς
 -Οικονομικών -Εσωτερικών
-Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
 -Παιδείας και Θρησκευμάτων
-Πολιτισμού και Αθλητισμού -Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
 Θέμα: Ασφαλής μεταφορά μαθητών.
 Το Άρθρο 1 της ΚΥΑ (ΦΕΚ 1449/2013 – Αριθμ.24001) σχετικά με την μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες, αποκλείει τους μαθητές των Λυκείων που η απόσταση από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο είναι μικρότερη από 4 χιλιόμετρα από τη δωρεάν μεταφορά από δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή από ιδιωτικά Μέσα Μεταφοράς τα οποία θα συνάπτουν συμβάσεις με τις Περιφέρειες.
Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές των οικισμών ή των χωριών που βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση των 4 χιλιομέτρων από τις σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα, οι δρόμοι τους οποίους πρέπει οι μαθητές να διασχίσουν ώστε να μεταβούν στις σχολικές μονάδες, δεν έχουν τα προβλεπόμενα -ή και καθόλου- πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η μετάβαση των μαθητών ως πεζών στο σχολείο, καθώς στους δρόμους αυτούς διέρχονται αυτοκίνητα, φορτηγά.
 Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας όπου οι μαθητές από την Αντίκυρα για να μεταβούν ως πεζοί στο Λύκειο Άσπρων Σπιτιών, διέρχονται από δρόμο ο οποίος δεν έχει πεζοδρόμια, δεν έχει σήμανση για την ασφαλή διέλευση των μαθητών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών από τη διέλευση αυτοκινήτων και φορτηγών. Γι’ αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παίρνονται αποφάσεις από τις κατά τόπους Περιφέρειες σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις του Νομών, τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
 Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών που είναι υποχρεωμένοι να διανύσουν δρόμους εκτός οικισμών, οι οποίοι δεν έχουν ούτε πεζοδρόμια, ούτε διασφαλίζουν την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες;
 Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: