Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Το Final-Four του δήμου Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας.

Το φαβορί, το αουτσάιντερ, οι ρεαλιστές και η έκπληξη.
Οι δημοτικές εκλογές 2014 φτάνουν στην… κορύφωσή τους, καθώς πλέον «έκλεισε» η τετράδα του Final Four και οι ομάδες ετοιμάζονται για τις… μάχες των ημιτελικών της 18ης Μαΐου !
Στα επίσημα αθλητικά στέκια παραμονές του Final 4 του δήμου, οι φίλοι του αθλήματος περνούν διασκεδαστικές στιγμές και ατελείωτες ώρες συζητήσεων, κριτικής και προγνωστικών.
Ήρθε η ώρα για το Final-Four! Ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα που θα αναλάβει τα ηνία του δήμου για την επόμενη πενταετία.
Χωρίς ακλόνητο φαβορί, δίχως την μεγάλη έκπληξη, καθώς λίγο πολύ ήταν προβλέψιμες οι συμμετοχές των αντιπάλων, οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου ρίχνονται στη μάχη.
 Οι ομάδες:

1/ Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της θα έχει, η ομάδα ΑΕΠ.
 Η αμφισβήτηση που έχει δεχθεί η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, δεν πτοεί την τεχνική ηγεσία. Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, η γκρίνια των συμπαιχτών αλλά και η δυναμική των αντιπάλων έχουν φορτώσει με επιπρόσθετο άγχος την διοίκηση. Εκτός πλάνων θα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Γιαννέλος Αντετοκούμπο, οι τραυματίες Οικονομέας και Λίλας, ο Σλούκας πού πήρε μεταγραφή,  καθώς και ο Σείριος  που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Θα παλέψει με Συνδιγάλα που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και Μελετηρό - Μπόρα να ακολουθούν τα χνάρια του.
 2/ Η απουσία της ομάδας ΠΑΝ από τον προηγούμενο τελικό, αλλά το γεγονός ότι το Φάιναλ Φορ διοργανώνεται στο Δίστομο και δη στο γήπεδό του, η συγκυρία αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη. Η ομάδα παραιτήθηκε από την διεκδίκηση του θρόνου του δήμου στο Φάιναλ Φορ του 2010 αλλά τώρα δεν καταθέτει τα όπλα ακόμη κι όταν βρίσκεται στο -19. Προσπαθεί να ενισχύσει την ομάδα με περιφερειακούς παίχτες και να βελτιωθεί στα τρίποντα. Η πληθώρα ψηλών παικτών δίνει πολλές επιλογές κάτω από το καλάθι, αλλά και στρατηγικής στα ριμπάουντ καθώς δημιουργεί πρόβλημα στις άλλες ομάδες στην αναζήτηση «ψηλών».
3/ Παρά το ότι οι «ΚΟΚΚΙΝΟΙ» ήταν το αουτσάιντερ στο προηγούμενο Φάιναλ Φορ στάθηκαν αξιοπρεπώς. Πέρασαν με σχετική ευκολία τα προκριματικά και ξαναθέτουν υποψηφιότητα έχοντας όμως θεωρητικά τις λιγότερες πιθανότητες να πάνε στον τελικό. Αποσκοπούν στην συμπαράσταση των φιλάθλων τους και με λίγη τύχη θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να κερδίσουν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους .
4/  Την τελευταία στιγμή πήρε την πρόκριση η τέταρτη των διεκδικητών ΣΥΝ 4. Οι ΣΥΝ 4 δείχνουν αποφασισμένοι και ικανοί να σπάσουν το… δίπολο ΑΕΠ-ΠΑΝ οδηγώντας την κούρσα στο πρωτάθλημα του δήμου. Στις τάξεις της ομάδος επικρατεί έκδηλος ενθουσιασμός και μεγάλη ικανοποίηση τόσο για την καλή αγωνιστική κατάσταση των πρώην παικτών όσο και για τα μεταγραφικά αποκτήματα. Παρά το ότι η ομάδα άλλαξε πρόεδρο κυριολεκτικά στο παρά πέντε, βγήκε και ενισχυμένη και ενωμένη. Στον πάγκο τα τέσσερα μάτια είναι πάντα καλύτερα από τα δύο αλλά κάποιος θα πρέπει να έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο!
 Πλησιάζει η ώρα να μάθουμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στον δήμο.
Θα έχουμε έναν Αραχωβίτικο εμφύλιο η μια συγκλονιστική μάχη γηπεδούχου - Αράχωβας;
 Θα συμπληρώσουν τελικά οι ομάδες ως την Κυριακή τον ελάχιστο αριθμό παιχτών που απαιτεί η διοργανώτρια αρχή;
Όχι δύο, τρία αλλά πολλά είναι τα σενάρια που χωρίσουν τις ομάδες από τη μάχη στο Final 4. Δύο από τους τέσσερεις θα μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της «κούπας» την 25η Μαΐου ενώ δεν θα έχουμε μικρό τελικό.
 Όλες οι ομάδες είναι διψασμένες για το τρόπαιο, για τους δικούς τους λόγους η καθεμία. Όλες έχουν κίνητρο τον τελικό, έχουν την προτίμησή τους σε κάποιον αντίπαλο και ευελπιστούν στην στήριξη των ηττημένων φιλάθλων.
 Πολλές φορές τέτοιοι αγώνες κρίνονται με κάποιο απίστευτο καλάθι στο φινάλε της αναμέτρησης.
 Η διοργανώτρια αρχή που φιλοξενεί τους οπαδούς των ομάδων ελπίζει το φαιναλ φορ να εξελιχθεί σε γιορτή, να κερδίσει ο θεσμός και εύχεται καλή δύναμη σε όσους θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.
Μεγάλο στοίχημα να εξαντληθούν τα εισιτήρια.
 Όσο για τον τελικό θα έχει σίγουρα συγκλονιστική εξέλιξη.
 Θα είναι οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η δύο ανταγωνιστές της έδρας;