Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η Ένωση «πέρασε» κι από τις Πλαταιές κερδίζοντας 1-0

Με την… στόφα μιας μεγάλης ομάδας η Ένωση «άντεξε» και «πέρασε» από τις Πλαταιές κερδίζοντας 1-0 την τοπική ομάδα και ουσιαστικά πανηγύρισε μέσα στο… «άντρο» του αντιπάλου της τον τίτλο του πρωταθλητή Βοιωτίας.
Βέβαια μαθηματικά δεν τελείωσε ακόμα αλλά δυο αγωνιστικές πριν το τέλος η ομάδα των Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας (με ΠΑΟΚ εντός, Ορχομενό εκτός) θέλει έναν μόνο βαθμό για να οριστικοποιήσει την άνοδο…
Και δεν νομίζουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι το διαφορετικό.
 Ο Μάριος Πλακίδας ήταν ο πρωταγωνιστής και ο… «δήμιος» των Πλαταιών αφού με ένα δικό του πανέμορφο σε εκτέλεση γκολ έστειλε την ομάδα του στο… έβδομο ουρανό και μάλιστα το πέτυχε σε ένα σημείο του αγώνα (75*) όπου οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» και ήταν αδύνατον πλέον να αντιδράσουν από μια τέτοια ψυχρολουσία.

 Το ντέρμπι έγινε μέσα σε μια εκρηκτική και όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων που όμως στο τέλος έφυγαν απογοητευμένοι. Δημιουργήθηκαν βέβαια και αρκετές μικροεντάσεις τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του αγώνα αλλά την όλη εικόνα αμαύρωσε η «εγκληματική» ενέργεια του Χιλά (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ) που έσπρωξε τον Καραμπέτσο και ευτυχώς δεν είχαμε περαιτέρω προβλήματα…
 Πάντως το ντέρμπι δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας. Ήταν φυσικό άλλωστε αφού υπήρχε η πίεση και το άγχος και στις δυο ομάδες ενώ αρνητικός παράγοντας ήταν και ο δυαντός αέρας που φυσούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που δυσχέραινε κατά πολύ τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών.
 Περισσότερο άγχος και πίεση είχαν οι γηπεδούχοι που πήγαιναν μόνο για τη νίκη. Κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπορεί να δημιούργησαν κάποιες υποψίες ευκαιριών αλλά ωστόσο φάνηκαν «φοβισμένοι» και δεν ρίσκαραν περισσότερο κυρίως στον επιθετικό τομέα όπου δεν μπορούσαν να βρουν τις κατάλληλες λύσεις απέναντι σε μια πολύ καλή και οργανωμένη σε επαγγελματικό επίπεδο άμυνα. Κι ενώ κυριάρχησαν στη δύναμη και στην πρώτη μπαλιά εν τούτοις φάνηκαν αρκετά λίγοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι και πιάστηκαν στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος «αδιάβαστοι». Φάνηκε καθαρά ότι οι γηπεδούχοι ή ότι δεν ήταν έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι ή ότι δεν είχαν τις αξιόπιστες λύσεις ή ότι δεν ρίσκαραν όσο θα έπρεπε.
 Από την άλλη πλευρά η Ένωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε καλό παιχνίδι. Φάνηκε πρώτιστα ότι πήγε για τον βαθμό της ισοπαλίας και από κει και πέρα ότι κάτσει… Και βέβαια της έκατσε καλά πέραν του δέοντος αφού «κτύπησε» στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Βέβαια οι πρωτοπόροι έδωσαν ρεσιτάλ αμυντικής λειτουργίας με παίκτες που «έσπαγαν» καρύδια… Και πέραν τούτου φάνηκε καθαρά ότι διαθέτουν την ποιοτικότερη ομάδα τους πρωταθλήματος μακράν και από τον αντίπαλό της στην διεκδίκηση του τίτλου. Και μπορεί ο Γκουλής να αποχώρησε τραυματίας στο 26* (αλλά και ο Δερβέναγας αποδείχθηκε «κέρβερος» όταν χρειάστηκε). Και μπορεί οι πρωτοπόροι από το 75* να έπαιζαν με… 10 παίκτες (ο Αντωνιάδης κούτσαινε και δεν μπορούσε ενώ είχαν γίνει οι αλλαγές). Παρ’ όλα αυτά κανένα κενό δεν φάνηκε και εκείνο που αποδείχθηκε είναι ότι η Ένωση έχει πραγματικά τη στόφα της πρωταθλήτριας… Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τρεις καλές ευκαιρίες.
Στο 20* ο Γκίκας βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκουλή. Στο 38* ο Κώνστας εκτέλεσε πολύ καλά το φάουλ αλλά ο Δερβέναγας με υπερένταση έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 39* ο Σιδεράς έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Γκίκα αλλά ο τελευταίος κοντά στην εστία δεν πρόλαβε τη μπάλα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να έχουν κάποιες πρωτοβουλίες αλλά να δηλώνουν απόντες στις επιθετικές τους προσπάθειες. Έτσι στο 75* το γήπεδο «πάγωσε».
Ο Γιάννης Καραμπέτσος με φάουλ έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των Πλαταιών. Εκεί ο Μάριος Πλακίδας με έξυπνη ενέργεια και με ψαλλιδάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χιλά και έγραψε το 0-1. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά με σπασμωδικές και ανούσιες επιθετικές ενέργειες. Στο 78* ο Γκίκας έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Δερβέναγα. Στο 86* ο Κατσογιάννης προσπάθησε έξυπνα να πλασάρει στη γωνία αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
 Από τους γηπεδούχους πολύ καλά πήγαν Κατσογιάννης, Κώνστας, Ραχούτης, Γκίκας και Κεφαλάς. Από την Ένωση Δημήτρης και Γιάννης Καραμπέτσος, Γιάννης Γιαχρίτσης, Δερβέναγας.
 Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Γιώργο Μιχαηλίδη (Φλώτσιος Ι. – Σέμος Α.).
http://stereasports.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: